Ingezonden brief over gevaarlijk mountainbiketraject Steenstraat

Voorpagina » Nieuws » Ingezonden brief over gevaarlijk mountainbiketraject Steenstraat

De redactie van TV Valkenburg ontving onderstaande brief van Jo Jansen uit Valkenburg aan de Geul over het gevaarlijke mountainbike-traject in de Heekerbeek. TV Valkenburg plaatst de reactie integraal.
——————————
Geachte TV Valkenburg,

Midden vorig jaar heeft TV Valkenburg een artikel geplaatst (ingezonden brief ) over o.a. de gevaarlijke situaties die zich voordoen op het mountainbike-traject in de Heekerbeek (verlengde Steenstraat).

Helaas is er niets in positieve zin veranderd. Sterker nog, het is alleen maar slechter en gevaarlijker geworden omdat de gemeente geen onderhoud pleegt aan dit traject. Op gedane meldingen bij gemeente wordt gereageerd: “klacht is afgehandeld,” maar er gebeurd feitelijk niets.

Er ontstaan tijdens de weekenden / feestdagen / vakanties telkens zeer gevaarlijke situaties op dit traject omdat daar met hoge snelheden door mountainbikers wordt gereden. Je hebt als voetganger ( met of zonder hond ) geen schijn van kans. Het onkruid (brandnetels) staan er 1 meter hoog en de doorgang is nog maar een kleine meter. Ik denk dat volgende week de doorgang nog maar 50 cm zal bedragen. Je kunt als voetganger geen kant op, of het zou al zo moeten zijn, dat je met korte broek en t-shirt in de brandnetels gaat staan. Het is dus daar wachten op (zeer) zware ongelukken. Maar de gemeente blijft schijnbaar doof en blind voor meldingen van bezorgde buurtgenoten. Aanwonende bewoners met o.a. auto’s en motoren ( er liggen ook volkstuintjes ) mogen in beide richtingen gebruik maken van dit pad / weg. Onderaan deze steile afdaling gaat de weg over van licht in donker door de begroeiing en onderaan is er een rechter blinde bocht, waar het zeer gevaarlijk is. De weg is daar als een soort bobsleebaan uitgesleten en onderaan bij het veldkruis op de splitsing zijn de diverse slipsporen zichtbaar. Dan kunnen jullie zelf een inschatting maken, met welke snelheden daar afgedaald wordt. Het beste is op zondagmorgen tussen 10 en 12 uur een kijkje te gaan nemen naar de Mathieu van der Poel-coureurs die daar denken dat ze wereldkampioen kunnen worden.
Met vriendelijke groet,
Jos Jansen, Valkenburg aan de Geul

 

——————————————–
De redactie van TV Valkenburg neemt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze ingezonden brief. TV Valkenburg geeft kijkers de mogelijkheid om hun mening weer te geven en plaatst uitsluitend de inhoud van de brief.

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Laatste quarantaineconcert vanaf de Keutenberg

Verstevigingsmaatregelen voor de Plenkertgroeve

Volgend bericht →