Ingezonden brief over bezuinigingen 2011.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Ingezonden brief over bezuinigingen 2011.

Een grote schande is het, dat steeds weer de mensen met de laagste inkomens de dupe worden als er zo nodig weer eens bezuinigd moet worden.

Op € 6.100.000,00 voor het centrumplan wordt niet bezuinigd, wel op extra collectieve bijdrage in de zorgpremie wordt aangekondigd. Hierdoor worden vooral de zieken bejaarden en mensen die bijstand ontvangen, getroffen. In 2011 gaat de premie met 100,00 euro omhoog. De eigen bijdrage gaat van € 165,00 naar € 170,00.
In 2012 zo zegt men, gaat de eigen bijdrage 210,00 euro kosten. Dan totaal geen extra bijdrage meer!
De kleine beetje vergoeding die de minima ontvangt door het afsluiten van een collectieve ziektekostenverzekering, wordt hen nu ook nog ontnomen.
Een grote schande is het, dat steeds weer de mensen met de laagste inkomens de dupe worden als er zo nodig weer eens bezuinigd moet worden.
Mensen, die geen honderd duizenden euro op de Iceland bank hadden staan. Maar al jaren iedere cent moeten omdraaien om rond te komen.
Ik schrijf deze brief vooral namens mijn zus. Zij heeft kanker en daardoor ontstaan hoge ziekte kosten. Tot nog toe heeft zij voor de extra kosten terug kunnen vallen op bijzondere bijstand.
Vanaf 2011, krijgt zij meteen te maken met een fors hogere premie en minder collectieve vergoeding.
Zij zal in januari 2011 al de eigen bijdrage van € 170 moeten gaan betalen, van we ge de behandelingen die ze krijgt. Dit bedrag moet zij opbrengen uit een bijstandsuitkering en daarvoor krijgt zij geen vergoeding, uit de bijzondere bijstand.
€ 6.100.000,00 mag het een tonnetje minder zijn !
De volgende voedselbank, zal in de gemeente Valkenburg geplaatst gaan worden. Ik denk dat de kuil, daarvoor een geschikte plaats zou zijn.

Mevr. T. van der Velden, Valkenburg

Wilt u ook reageren? Doe dit via info@tvvalkenburg.nl

← Vorig bericht

Het Colosseum te zien in Plenkertstraat.

Geslaagde opening vijfde editie Oktober Mergelmaand.

Volgend bericht →