Ingezonden brief: over de plannen

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Ingezonden brief: over de plannen

Met tip voor gemeentebestuurMet steeds grotere belangstelling, maar ook met steeds grotere afschuw en verontrusting worden wij geconfronteerd met de plannen die Valkenburg als gemeente heeft met ons “dörrep”.
Kuur(hotels), Welness boulevards, nieuwbouw van woningen in centrum (Berkelplein), parkeergarages, led verlichtingen op gevels, beperkingen stellen aan terrassen etc etc. Kosten nog moeite worden gespaard om aan al deze plannen gehoor te geven.
Ons bekruipt echter steeds meer het gevoel dat Valkenburg zich wil gaan profileren als een echte chique stad, die straks alleen maar toegankelijk is voor de mensen met veel geld. De gewone burger zal Valkenburg straks niet meer willen of kunnen bezoeken, omdat het enerzijds niet meer betaalbaar zal zijn, anderzijds de gezelligheid ver te zoeken zal zijn.
En zou het voor de echte inwoners van Valkenburg er dan leuker op worden? De gemeente belasting zal verhoogd moeten worden, de verkeersdrukte en parkeerintensiviteit zal alleen maar toenemen, en de echte kenmerken van gezellig Valkenburg zullen verdwijnen.
Op de langere termijn zullen de echte Bök en Geite, maar ook de horeca mensen die het van de gewone burger moeten hebben, Valkenburg de rug toekeren.
En komen we dan nog eens keertje Valkenburg bezoeken denken we met weemoed terug aan de tijd dat Valkenburg nog “Valkeberg” was, zonder al die wellness.
Misschien moeten we de tekst van de “Ode” maar gaan veranderen in “Dao waor mien Valkeberg, dao in de Geul……”
Tip voor het gemeentebestuur. Pak eens op een zondag in de zomer de auto en rij naar Spa in Belgie. Ooit heeft Spa ook geprobeerd een wellness plan neer te zetten, helaas! Kijk met eigen ogen wat er gebeuren kan. En dan zeggen dat de Belgen stom zijn!
Wij zijn nog steeds trots op ons gewone en mooie Valkeberg!
Gemeentebestuur, bezindt eer gij begint.
Met vriendelijke groet,
Raymond Lemmens,
‘nne echte bok

← Vorig bericht

Stabiliteitsonderzoek mergelwand

Verkeersbesluit schoolomgevingen in Broekhem Noord

Volgend bericht →