Ingezonden brief over de veranderingen

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Ingezonden brief over de veranderingen

In Valkenburgs centrumBeste inwoners van Valkenburg,
Wordt het niet eens tijd dat wij, de inwoners van valkenburg die hun hart verpacht hebben aan de mooiste gemeente van Nederland, zich samenpakken tegen de centrumplannen van Valkenburg? In eerste instantie zult u zich natuurlijk afvragen, welke versie van de centrumplannen? Die met of zonder veranderingen aan de Reinaldstraat?. Al dan wel of niet een “brede school” met de Stella Maris?. Plannen omgeving Station?. Parkeergarage onder Berkelplein / Walramplein? Concrete plannen om de verloedering van de Plenkertstraat tegen te gaan? Ik als gewone en geïnteresseerde inwoner van Valkenburg weet het momenteel niet meer.
Tot mijn grote verbazing las ik op de website van TV valkenburg het nieuwsbericht deel 4 centrumplannen “De Plenkertstraat”. Uit het nieuwsbericht komen een aantal ideeën naar voren, maar geen concrete plannen met mogelijke realisatie. Blijkbaar staat het agendapunt “de Plenkertstraat” niet boven aan de lijst, aangezien ze, met alle mogelijke spoed, eerder al panden gekocht hebben in Reinaldstraat in Centrumplannen versie xx.xx. Als Valkenburger is dit tenenkrommend dat onze gemeentegelden geïnvesteerd zijn in panden waarvoor de plannen niet eens definitief zijn . Inmiddels al weer ettelijke centrumplannen later valt de Reinaldstraat buiten de centrumplannen en staan de panden alweer te koop, mag ik spreken van wanbeleid?.
Verder lees ik in het nieuwsbericht dat er “plannen” zijn om op het terrein van de bierbrouwerij de Leeuw om medische faciliteiten te creëren d.m.v. een hotel met conferentiemogelijkheden. Dit zou gerealiseerd worden door investeerders, investeerders investeren om daar hun voordelen uit te halen. Het verhaal van 3W, kennen we dat nog?
Laten we hierover nou eens eerlijk zijn, als jeugdige Valkenburger zou ik graag investeringen zien op het gebied van toerisme i.p.v. een nieuw medische hotel , maar het ergste vind ik nog de conferentiemogelijkheden die men wilt creëren. We hebben nota bene een “Presjstieeeeege project” (zoals onze locoburgemeester Jef Kleijnen het mooi uitspreekt) de Polfermolen die na een vijftaljaren nog steeds in de rode cijfers belandt. Zou het niet verstandiger zijn om in de Polfermolen een bedrag te investeren zodat er “fatsoenlijke” conferentiezalen worden gecreëerd?
Verder lees ik op de website van TV Valkenburg dat er inmiddels wordt gesproken over de centrumplannen “Stationsplein”. Wordt gesproken is dan ook het goede woord, er wordt gesproken over de honderd en een verschillende centrumplannen, maar concrete definitieve plannen waarbij de gewone Valkenburger zich in kan vinden heb ik nog niet gehoord. Het enige wat concreet en blijkbaar een “Presjstieeege project” is van onze loco-burgemeester Jef Kleijnen is het hotel aan de geul en de huisjes voor de prachtige oude kerk. Zijn dit dan de plannen waaraan de hoogste prioriteit wordt gegeven? Waarom wordt het plein niet ter beschikking gesteld aan de horeca om daar een gezellig terrasje van te maken?
Veel Valkenburgers hebben hun protest tegen het Hotel en de huisjes voor de Kerk geuit en een protest handtekening gezet. Bij deze roep ik dan ook de inwoners van Valkenburg op om de protestactie te ondersteunen en hun handtekening te zetten onder de petitie in de Gosewijnstraat naast het VVV kantoor.
Hopelijk heeft de handtekeningactie succes met als doel om de bestuurders van Valkenburg te realiseren dat zij gekozen zijn door de gewone Valkenburger en dus ook de gewone Valkenburger vertegenwoordigen. Dit is blijkbaar niet het geval met de centrumplannen, dus maak de bestuurders van Valkenburg wakker en teken de petitie.
Met vriendelijke groet,
Een jeugdige Valkenburger,
Kevin Rouwette

← Vorig bericht

Zondag start het amateurvoetbal

Blijft Cycle Center in Valkenburg?

Volgend bericht →

Plaats een reactie