Ingezonden brief over kaalslag

Voorpagina » Nieuws » Ingezonden brief over kaalslag

Dassenburcht vernield?Snoeien of gewoon domme botte kaalslag? Bijna dagelijks wandel ik met groot plezier door het “Sittarder voetpad” in de volksmond beter bekent als “de holle weg”. Vooral in dit jaargetijde zie je de holle weg weer langzaam tot bloei komen. Behalve een prachtige flora was hier ook een unieke fauna aanwezig met als topper een bewoonde dassenburcht.
Vaak heb ik kunnen genieten tijdens de “avondwandelingen” als de dassen familie door de omliggende weilanden zag struinen op zoek naar eetbaars. Maar ook kon ik genieten zoals al aangehaald van de nodige flora zoals gevlekte aronskelk en de slanke sleutelbloem ook weer een beschermde plant. Echter sinds een paar weken vinden hier “snoeiactiviteiten” plaats.
Buiten het feit dat de gehele weg is stuk gereden door zwaar tractor verkeer sloeg mij de schrik pas goed om het hart toen ik vernoemde dassenburcht geen spoor meer terugvond, gewoon om het simpele gegeven dat alle snoeiafval versnippert in de helling is gespoten. Ik hoop dat de das voordat dit is gebeurd een veilige plek heeft gezocht. Nu ben ik niet de aangewezen persoon om te oor of zelfs te veroordelen maar ik vindt zoals u op bijgevoegde foto’s kunt zien van de zotte welke schade hier aan de natuur is gedaan.
Ik hoop dan ook dat het resterende stuk waar nog geen dikke laag snippers de helling is “ingespoten” men afziet van deze volslagen idiote actie. Maar zeker ook van dit soort snoeiacties (lees kaalslag) geen plaats meer zullen vinden. Ter aanvulling één van de voornoemde planten is zelfs een beschermde plant welke het beste gedijt in schaduw/halfschaduw zoals ook de gevlekte aronskelk een schaduwplant is. Je hoeft geen geleerde te zijn dat dit de komende jaren ver te zoeken zal zijn op deze plek.
We mogen dus constateren dat wederom een mooi stukje natuur (Valkenburg) door onkunde om zeep is geholpen of zie ik dit verkeerd???? Afsluitend met het gezegde “bezint eert gij begint”.
Reactie van de gemeentewoordvoerder n.a.v. bovenstaande:
De gemeentewoordvoerder laats desgevraagd weten dat dinsdag ter plekke een ambtenaar van de gemeente is gaan kijken op de genoemde plek.
Hij constateerde dat het uitgevoerde onderhoud volgens de regels heeft plaatsgevonden. “Er is normaal met de hand onderhoud uitgevoerd”, aldus de woordvoerder.
“Wat niet de afspraak was, is het opblazen van de houtsnippers. Er is opdracht gegeven deze vandaag nog weg te halen”.

← Vorig bericht

Persverklaring burgemeester Martin Eurlings

Géén voorstellingen meer van toneelvereniging Vilt

Volgend bericht →