Ingezonden brief over nieuw evenementenbeleid.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Ingezonden brief over nieuw evenementenbeleid.

Belangrijk beleidsplan voor aantal en plaats evenementen.

De redactie van Tv Valkenburg ontving onderstaande brief van een kijker en gaat over het nieuwe beleidsplan evenementenbeleid in de gemeente Valkenburg aaan de Geul. Het plan is nog niet goedgekeurd door de gemeenteraad maar is in te zien via de website van de gemeente: www.valkenburg.nl

In de ingezonden brief is de link te vinden waar u het beleidsplan kunt inzien.
Tv Valkenburg plaatst de ingezonden brief hieronder in zijn geheel.
——————————————————————————————-
Kuurpark moet Evenementenpark genoemd worden, stelt SP voor (20/7)

In het kader van het voorstel van de SP om het Kuurpark om te dopen tot Evenementenpark wil ik alle inwoners van Valkenburg graag wijzen op het Beleidsplan Evenementen Valkenburg a/d Geul 2014 – 2017.
Dit interessante leesvoer is te vinden op de website van de gemeente.
Kruip met je tablet en een koel glas onder de parasol en vorm je eigen mening.
Er staan in ieder geval een heleboel mooie foto’s in die alleen al de moeite van het bekijken waard zijn.
Vanaf deze maand wordt de nota ter discussie aangeboden. In het najaar zal de gemeenteraad een uiteindelijk besluit nemen zodat het nieuwe beleid per 1 januari 2014 uitgevoerd kan worden.
Wat vooral uit het Beleidsplan blijkt is dat men zich er op Dersaborg van bewust is dat er een precaire lijn loopt tussen de veelheid aan evenementen, “Een stad die nooit slaapt” (blz. 7), en de leefbaarheid voor de bewoners, “Een feest in Valkenburg moet wel een feest blijven. Ook voor omwonenden!” (blz. 37).

Het is in ieder geval hoopgevend om vast te stellen dat er geen noodzaak is om de leefbaarheid van de bewoners aan de Daalhemerweg aan te tasten door in hun achtertuin een fietsparcours aan te leggen. Daar hebben we immers al een fantastische plek voor, het Kuurpark/Evenementenpark, dat ook nog eens echt op de Cauberg ligt zoals wielrenners en hun fans het graag hebben.
Het plan om de Cyclocross wedstrijden als topsportevenement een permanente plek in het Kuurpark te geven is niet alleen een goed idee in het kader van de leefbaarheid en de locale economie, het wordt ook feitelijk onderbouwd door het door de gemeente opgestelde Beleidsplan. http://www.valkenburg.nl/document.php?m=29&fileid=25487&f=14e7fd0d27317bd2fd86126ee127c1c6&attachment=1&c=18983 Met vriendelijke groet,
Saskia de Rijke
Secretaris Leefbaarheidsoverleg Valkenburg Centrum
————————————————————————————————-

Tot zover deze ingezonden brief.
Wilt u ook reageren? Dan kan dat via: info@tvvalkenburg.nl

Tv Valkenburg heeft als beleid ingezonden brieven ongecensureerd te publiceren. En is derhalve niet verantwoordelijk voor grammaticale fouten en de inhoud. Tv Valkenburg publiceert niet alle ingezonden brieven.
De redactie.

← Vorig bericht

Zondag jubileum zomermarkt in Walem.

Burendag bejaardenhuis Fonterhof.

Volgend bericht →