Ingezonden brief over optocht

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Ingezonden brief over optocht

Als je in een dal woont heb je maar een heel beperkte horizon.Maandag 23 februari verzorgde Tv Valkenburg beelden van en commentaar bij de optocht van Valkenburg. Dat commentaar sloeg de plank toch echt volledig mis toen werd gesteld dat het toch wel erg jammer was dat Vilt niet meedeed aan de optocht in Valkenburg. Even tevoren hadden beide commentatoren bij een aantal jeugdgroepen vermeld dat deze waren samengesteld uit jeugd van Berg en Vilt.
Er deden dus wel degelijk groepen uit Vilt mee. Sterker nog, ik heb minsten 50 mensen uit Vilt zien meelopen met de optocht. Méér dan 5% van de bevolking van Vilt liep dus mee in de optocht in Valkenburg. Dat is volgens mij een groter percentage dan dat er Valkenburgers zelf meelopen.
Dat is in ieder geval een groter percentage dan dat er Valkenburgers meelopen in optochten in de diverse kernen van Valkenburg. Ik heb in de optocht van Vilt geen enkele Valkenburger gezien.Ondanks de tegenwerking van Valkenburg liep dus meer dan 5% van de Vilter bevolking mee. Tegenwerking omdat men in Valkenbrug blijkbaar nog steeds niet begrijpt dat de groepen die dan meelopen, óók mee willen lopen in Vilt. Die groepen zou je dus maximaal moeten of op zijn minst willen ondersteunen om op tijd in Vilt te zijn. Wat doen ze in Valkenburg?
e zetten die groepen niet vooraan in de optocht maar ergens middenin zodat ze, ook ná de optocht, geen kant uit kunnen en maar moeten wachten tot Valkenburg klaar is. Gemiste samenwerkingskans Valkenburg!!! En ondanks dat liepen er nog vele Viltenaren mee in Valkenburg. Als nu alle kernen volgend jaar eens net zoveel bewoners naar Valkenburg sturen als Valkenburgers in de kernen komen, is er in Valkenburg geen optocht meer……
Op een plateau heb je een heel brede horizon…….Blijkbaar in alle opzichten!
Theo Willms, Vilt

← Vorig bericht

Goed weekend voor Sibbe MC

Vragen IT kosten

Volgend bericht →