Ingezonden brief over projectmanager

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Ingezonden brief over projectmanager

Waarom wordt de mening van de Valkenburger niet gevraagd ?Hopelijk weet die manager waar hij aan begint, dat is punt een.
Laat het Gemeente bestuur maar mooi van de oude kerk omgeving afblijven. Zo een mooi gebouw mag niet ingesloten worden.
Waarom wordt in het oude postkantoor niet de nieuwe bibliotheek gemaakt. In plaats voor nieuwbouw die miljoenen kost.
Dan krijgt men vanzelf weer meer mensen, die Lindelaan doorlopen. Het gebouw ligt centraal en heeft wat mij betreft de ideale uitstraling om de bibliotheek te zijn.
De kiosk zou eigenlijk in dat gat moeten staan waar vroeger die grote wilgenboom stond.
Een nieuw hotel aan het Th.Dorrenplein is al helemaal uit ten boze. Het uitzicht op het prachtige VVV gebouw valt dan helemaal weg.
We hebben in Valkenburg genoeg hotels. Daarvan ligt er een bv in Broekhem hotel Juliana, ongebruikt bij. Winkelpanden liggen hier en daar verspreid LEEG. Waarom dan nieuwe winkel panden bouwen. Onzin. Alles wat er moet gebeuren in het centrum is een face lift. Oppoetsen. Dat wat er is, goed onderhouden.
Neem bv het paadje naast de oude kerk dat nu afgesloten is. met een stevig hek. Dat wil men weer openen om langs de kerk te lopen, als de Pelerinstraat volgebouwd wordt. Die gats kan nu ook open gemaakt worden. Maar wat gebeurd er dan? Het straatje wordt een openbaar toilet.
Wij hebben meer dan genoeg smalle wegjes in het centrum. Loop er eens door en zie hoe slecht die erbij liggen. En dan wil de gemeente Valkenburg er nog meer maken.
En dan wil ik het al helemaal niet hebben over de Plenkert. Bouw daar toch gewoon een woonwijk. We hebben al een groot verzorgingstehuis en een verpleegkliniek. Het grote klooster aan de Stoepert zou ook al een verpleeginrichting gaan worden. Is het soms de bedoeling dat Valkenburg een grote zorginstelling wordt?
In plaats van een stadje dat voor mensen de gezondheid moet bevorderen, door de schoonheid van de omgeving en de nodige ontspanning die er geboden wordt.
Wat het Berkelplein betreft. Het idee daar een ondergrondse parkeergarage te maken, is werkelijk een goed idee, petje af. Het Walramplein is een ideaal evenementenplein. Dat zou in de toekomst weer het kermisterrein kunnen zijn, net als vroeger.
Waarom vraagt de gemeente niet aan de bewoners van Valkenburg naar ideeën i.p.v. van daar een expert op af te sturen, die van Valkenburg een moderne stad willen maken.
Dat kan en mag niet gebeuren met zo een historisch oud kastelen stadje. Ons Valkenburg moet oud blijven, want dat is wat ons stadje voorheeft op alle andere toeristen plaatsen langs de geul.
Groet,
Trees van der Velden, Valkenburg

← Vorig bericht

Vuelta in 2009 over Cauberg

Restauratie M'expo valt in de prijzen

Volgend bericht →

Plaats een reactie