Ingezonden brief over UMTS-mast in Berg.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Ingezonden brief over UMTS-mast in Berg.

Conclusie blijft, dat de gezondheid hier niet de lijsttrekker is.Mevrouw van der Velden stuurde omtrent de UMTS-mast in Berg een brief naar de redactie van Tv Valkenburg, die wij hier integraal publiceren.

Geen UMTS mast in Berg en de stoelendans is be-gonnen. Moeten wij het artikel van René Willems in Limburgs Dagblad geloven, dan is er een ware stoelendans begonnen. Nu de feiten op tafel liggen en de risico’s voor de omwonenden, weet kennelijk niemand meer hoe het nou allemaal gegaan is. Zo wil Falcon Radio opeens niets meer weten dat zij zelf juist een klacht ingediend hebben tegen de afgegeven vergunning aan KPN, voor plaatsing van de UMTS mast op de Doumberg. Falcon Radio claimt zelfs een rechtszaak te hebben gevoerd om alsnog de gevaarlijke UMTS antenne naar hun toe te halen, en nu omwonenden in actie komen, zijn zij opeens het slachtoffer en willen ze geld zien?

Ook wethouder van Melsen zet zijn beste beentje voor, zo claimde hij recentelijk in een krantenartikel van René Willems dat hij opnieuw ging voor plaat-sing van de UMTS bij Falcon Radio. Ondanks dat hij als wethouder al op 29 juni 2010 een artikel publiceert waaruit blijkt een onafhankelijk onderzoek door MONET (let wel op kosten van de Gemeente Valkenburg a/d Geul), het ook bouwkundig hele-maal niet haalbaar was de UMTS naar Falcon Radio te halen.

Dit weerhield de wethouder echter niet het onmo-gelijke mogelijk te willen maken, ondanks de risico’s en kosten voor de inwoners. Wie ook nog gezellig meedanst is wethouder Dauven, zelf arts en bekend met de vragen rond de gezondheidsgevaren van UMTS, schuift alle vragen over de komst van UMTS op Falcon Radio af. Laten we niet de acties van CDA Marij Verheggen-Penders vergeten. Ook zij klaagde tegen de afgegeven vergunning aan KPN voor plaat-sing van de UMTS buiten de woonkern. Nee, ook zij wilde, ondanks alle gevaren voor omwonende, de mast bij Falcon Radio. Dat onderzoeken uitwijzen (gedaan op kosten van de Gemeente) dit eigenlijk niet mogelijk was, legde ook zij naast zich neer.

Men verwacht wel dat als je politiek bezig bent, je de feiten eerst op een rijtje zet. Dat ook ex-wethouder Kleijnen nog meedanst op de UMTS schlager is nieuws van gis-teren. Was hij niet, voor zijn korte stappen als wethouder, eigenlijk tegen zulke misstappen? Hij heeft nu kennelijk het ritme van AB te pakken?
Conclusie blijft, dat de gezondheid hier niet de lijsttrekker is.

Met vriendelijke groet,
Truus van der Velden,
Valkenburg aan de Geul

← Vorig bericht

Drumband fanfare Nederlands kampioen.

Uitzending gemist?

Volgend bericht →