Ingezonden brief van een kijker

Voorpagina » Nieuws » Politiek » Ingezonden brief van een kijker

reactie op het rijmen en zeilen van onze gemeente.Valkenburg Wielerstad, Wellness boulevard Valkenburg of gewoon Vallekeberg.
Als inwoner van Valkenburg is het iedere week weer afwachten welke geweldige namen de gemeente uit hun toverhoed te voorschijn tovert, maar dit terzijde.
Tevens zie je ook steeds vaker gekoppeld aan deze namen het gebied kop Cauberg naar voren komen, hierover dan ook het volgende:
Mede na het realiseren van het Casino op de huidige plek is in het gangenstelsel van de Gemeentegrot menige pilaar extra verstevigd en zijn er mede hierdoor helaas ook vele oude tekeningen en opschriften voorgoed uit (ons) geschiedenisboek van de grot verdwenen.
De vraag die ik mijzelf dan stel, is het dit allemaal waard, en heeft een gemeente niet de taak om zorgvuldig met haar cultureel erfgoed om te gaan?
Want van de ene kant worden bovengronds oude muurschilderingen (gelukkig) weer in oude glorie hersteld en van de andere kant moeten ondergronds oude “grottekeningen en opschriften” verdwijnen voor bovengrondse activiteiten (kunt u deze werkwijze nog volgen?).
Het is zeker zo dat we niet onze ogen moeten sluiten voor werkgelegenheid, inkomsten enz. maar het is toch met de huidige technieken mogelijk om hierin een gulden middenweg te vinden, zodat naar alle plannen die er gesmeed worden voor de kop Cauberg niet nog meer ondergronds cultureel erfgoed verdwijnt.
Van een ondergronds Valkenburg naar een bovengronds Valkenburg. Het zal ook u de voorbije weken/maanden niet ontgaan zijn met welk een inzet gemeente Valkenburg als Wielerstad gepromoot moest worden, (zelfs ons gemeentelijk briefpapier ontkwam niet aan deze wielrengekte) en hoe piekfijn kern Valkenburg erbij lag tijdens deze evenementen getuige de mooie helikopterbeelden, hulde aan de mensen die dit gepresteerd hebben, en dan met name in het korte tijdsbestek waarin e.e.a is gerealiseerd.
Verkeersdrempels werden verwijderd stroken kapot of slecht wegdek werden bijgewerkt enz. enz. het enige wat mij dan als inwoner bevreemd is, hoe de gemeente het iedere keer weer voor elkaar krijgt om eenieder voor zo’n evenement te mobiliseren en te financieren? (wederom uit de bewuste toverhoed?)
Waarom nu deze opmerking, absoluut niet om mensen te beledigen, maar het zal u als inwoner net als mij verbazen waarom voor de ene activiteit wel alles kan en men voor andere “activiteiten” geen geld c.q. mensen beschikbaar zijn/heeft.
Als echte Valkenburger wandel ik “nog” steeds graag door onze gemeente en wat mij hier dan meteen opvalt, is de zeer slechte staat van onderhoud van deze wandelpaden/wegen. (denk hier ook aan het vele “zwerfvuil”)
Waarom laat men deze unieke plekjes die Valkenburg groot hebben gemaakt zo verpauperen? Geen geld, geen mankracht dat kan toch geen reden zijn gezien het hierboven recentelijk gerealiseerde. Of ligt het eraan dat er hier geen helikopterbeelden gemaakt kunnen worden omdat her en der wat veel bomen staan?
Ik kan hiervoor geen reden bedenken misschien u wel en kunt u deze aandragen bij onze Gemeente zodat deze unieke plaatsen wederom in ere worden hersteld, denk hierbij bv. aan “het pootje baden” nabij kasteel Schaloen of de Sint Jansbron en wat te denken van het oude wearhuuske. Uiteraard (helaas kan ik beter zeggen) kan ik zo wel even doorgaan. Deze plekken en wandelwegen maken en maakte van Valkenburg een unieke plek, en ook deze plekken spreken ons als inwoners aan, zoals ze allemaal zo mooi in onze eigen Valkenburgse ode omschreven zijn. Want wie heeft het over een jaar nog over “de tour” etappe? Maar over Den Ingel spreekt men des te meer, in plaats van de fiets die nu notabene deze unieke plek moet sieren.
Maar al mijn hoop is gevestigd op het nieuwe gemeentebestuur die wel hopelijk de juiste toverspreuk kent, en een Valkenburg uit de hoed tovert zoals wij als inwoners ONS Vallekeberg konden, en ook hopelijk weer opnieuw leren kennen.
‘nne echte Bok
John Prevoo

← Vorig bericht

Mooi Geulzicht krijgt geen inzage in het contract tussen 3W en de Polfermolen

Is de stations-exploitatie een zorgenkindje voor de exploitant of voor de gemeente?

Volgend bericht →