Ingezonden brief werkgroep Engwegen – Keutenberg

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Schin op Geul » Ingezonden brief werkgroep Engwegen – Keutenberg

Verkeer Engwegen-Keutenberg te Schin op Geul.Een groot aantal bewoners van de straten Engwegen en Keutenberg maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid in hun woon-, leef- en werkomgeving. Het grootste gedeelte van deze gehuchten valt onder de noemer stiltegebied, en een verkeersbord geeft aan dat er alleen bestemmingsverkeer mag komen. Men maakt zich o.a. zorgen over het steeds toenemende (sluip)verkeer, te hard rijden op deze onoverzichtelijke en smalle wegen, ontbreken van een trottoir, onduidelijke bebording, enz.
Daarnaast vinden er steeds meer klein- en grootschalige evenementen plaats die het gebied voor bewoners en ondernemers, moeilijk bereikbaar maken (denk aan Amstel-Goldrace of de Heuvelland vierdaagse, maar ook vele groepen wielrenners, toertochten voor oldtimers, groepen motorrijders, enz.)Omdat het een prachtig buitengebied is, trekt deze omgeving ook veel dagtoeristen aan (wandelaars, fietsers, nordic-walkers e.d.).

Al dit “verkeer” moet gebruik maken van dezelfde weg, en dit leidt nu al regelmatig tot diverse incidenten, bijna aanrijdingen en kleinere ongelukjes. De bewoners vragen zichhardop af of er eerst iets ernstigs moet gebeuren voordat er door de verantwoordelijke overheid maatregelen getroffen worden?
Er is een “Brandbrief’ opgesteld waar een ruime meerderheid van de bewoners achter staat. Deze brandbrief is naar de gemeentelijke bestuurders, raadsfracties en andere betrokkenen gestuurd, met de oproep om te zorgen dat er in dit prachtige natuurgebied ook in de toekomst veilig gewoond en gerecreëerd kan worden.
Belangstellenden kunnen meer informatie verkrijgen via het emailadres: engwegenkeutenberg@gmail.com

← Vorig bericht

Autochallenge van "the Sandmen" naar Gambia heeft een aardig bedrag opgebracht.

Sylvester Boulevard samen met Eupen en Monschau

Volgend bericht →