Ingezonden reactie omtrent verkeersveiligheid Geulhemmerweg

Voorpagina » Nieuws » Ingezonden reactie omtrent verkeersveiligheid Geulhemmerweg

De redactie van TV Valkenburg ontving onderstaande brief van Joyce Pisters uit Valkenburg aan de Geul over de verkeersveiligheid naar aanleiding van het dodelijk ongeval op de Geulhemmerweg in Geulhem. TV Valkenburg plaatst de reactie integraal.
————————
Betreft: Onveilige verkeerssituatie Geulhemmerweg
Ter attentie van: Wijkagent Ilona Tol, politie basisteam Heuvelland
Wethouder drs. C.P.J.L. Vankan, gemeente Valkenburg
Uw referentienummer: 5096472/210924 ps112287331

Geachte mevrouw Tol en geachte heer Vankan,
Naar aanleiding van het dodelijke ongeval op de Geulhemmerweg in Berg en Terblijt in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 oktober stuur ik u beiden deze brief. Ik doe dat ook namens mijn medebewoners aan de Geulhemmerweg.

Op vrijdag 24 september j.l. heb ik melding gedaan van het feit dat er op de Geulhemmerweg heel vaak erg hard wordt gereden door de auto’s. Kennelijk waren daar niet eerder meldingen van binnengekomen bij de politie begreep ik van mevrouw Tol. Dat kan natuurlijk, omdat niet iedereen de moeite neemt om de politie of gemeente hiervan in te lichten. In de dagen die hierop volgden, ben ik in gesprek gegaan met mijn directe buren. Daarnaar gevraagd bevestigden zij ook dat ze vaak hebben gezien dat er erg hard wordt gereden, met name in de vroege ochtend, avond en nachtelijke uren. Een dag later is er een motoragent langs geweest om de verkeerssituatie op te nemen. We hadden een positief inhoudelijk gesprek met een eventuele toezegging tot lasercontroles in de spitsuren.

Naar aanleiding van het noodlottige ongeval in de nacht van 15-16 oktober voelde ik me geroepen om mijn eerste melding met nog meer daadkracht en onderbouwing nogmaals bij jullie, politie en tevens de gemeente Valkenburg (als wegbeheerder), onder de aandacht te brengen. Op eigen initiatief ben ik vanmiddag een rondje gaan maken langs de bewoners aan de Geulhemmerweg met de vraag of zij ook last hadden van de vele auto’s die met erg hoge snelheid over de Geulhemmerweg rijden, de gevaarlijke situaties die dat oplevert en of zij willen dat hier handhavend tegen wordt opgetreden of dat de wegsituatie wordt aangepast (verkeersremmende maatregelen). Dit resulteerde in een handtekeningenlijst.
————————-
De redactie van TV Valkenburg neemt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze ingezonden brief. TV Valkenburg geeft kijkers de mogelijkheid om hun mening weer te geven en plaatst uitsluitend de inhoud van de brief.

← Vorig bericht

Waarom is het bord bij de St.Jansbron nog niet vervangen?

Politie speurt naar drie brandstichters in Plenkertstraat

Volgend bericht →