Ingezonden reactie omtrent beëindiging huurcontract in Berg

Voorpagina » Nieuws » Ingezonden reactie omtrent beëindiging huurcontract in Berg

De redactie van TV Valkenburg ontving onderstaande brief over de beëindiging van een huurcontract in Berg. TV Valkenburg publiceert de brief integraal.
——————————————–
De verontwaardiging die dhr. Kleijnen in zijn brief uitspreekt is volkomen onterecht en doet aan de kwestie alles behalve eer aan, is bovendien compleet onjuist. Er worden ambtenaren en hardwerkende corporaties weggezet als boemannen en dat is alles behalve waar. Deze mensen doen hun werk met veel toewijding en het is nu juist dhr. Kemp die, door bewust de regels te omzeilen, dingen doet die niet mogen of kunnen.

Het systeem van woningtoewijzing, dat we overigens met zijn allen hebben goedgekeurd, is erop gericht om discriminatie uit te bannen. Dhr. Kemp heeft als we deze regels toepassen geen enkele aanspraak, of recht op aanspraak, op of voor deze woning. Hij is geen medehuurder, is niet ingeschreven, heeft dus ook geen inschrijfpunten, heeft niet gereageerd etc. etc. Hij zorgt er met deze actie wel voor dat een iemand, een familie met kinderen, een moeder in het “Blijf van mijn lijf Huis”, iemand die echt bijna op straat woont, en ga zo maar door, en die zich allemaal wel netjes aan de regels hebben gehouden, deze woning niet zouden krijgen. Terwijl zij er wél recht op hebben. Willen we dat? Welke kettingreactie krijgen we dan in de samenleving? En terecht!
Als we de situatie op zijn merites beoordelen dan ontdek je dat Meneer Kemp willens en wetens de vorige woning heeft verlaten, immers hij woonde ergens, en dit terwijl hij met aan onwaarschijnlijkheid grenzende waarschijnlijkheid ook wist dat hij geen aanspraak kon maken op de woning van zijn vader. Om vervolgens keihard te wijzen naar gemeente en corporatie is een ongeoorloofde stoot onder de gordel.

De corporatie en de gemeente dienen zich aan de wet dienen te houden, dat hebben we met zijn allen afgesproken, en dat is een rechtsstaat het houvast voor een ieder. En omdat de corporatie en gemeente, welke laatste overigens in de toewijzing van woningen, behoudens hetgeen is vastgelegd in de “prestatieafspraken”, geen enkele rol of stem heeft, zich aan de wet moeten houden kan meneer Kemp deze woning niet toegewezen krijgen. En als de regels keurig worden gehanteerd, met als uitkomst “U krijgt de woning niet”, dan vervolgens appelleren aan het sentiment van de samenleving middels een gesprek met een fractievoorzitter, die zich dan ook nog gewillig voor het karretje laat spannen en een brief schrijft, is een gotspe.

De corporatie kan niet anders, mag niet anders en moet zeker niet anders handelen. Daar is helemaal niets slechts aan!

Anoniem (de naam van de briefschrijver is bekend bij de redactie).
——————————————
De redactie van TV Valkenburg neemt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze ingezonden brief. TV Valkenburg geeft kijkers de mogelijkheid om hun mening weer te geven en plaatst uitsluitend de inhoud van de brief.
← Vorig bericht

Visie Valkenburg-West en bijdrageregeling verenigingen niet in raad

Programma amateurvoetbal zondag 5 december

Volgend bericht →