Ingezonden reactie op het opbreken van het centrum

Voorpagina » Toerisme » Ingezonden reactie op het opbreken van het centrum

De redactie van TV Valkenburg ontving onderstaande brief van een kijker. TV Valkenburg plaatst de brief integraal.
——–
Spaanse toestanden rondom Spaans Leenhof
Het Theodoor Dorrenplein ligt weer open, immers de percelen voor de bouw van drie hotels worden op dit moment bouwrijp gemaakt. Een in geld verdrinkend Gouvernement subsidieert deze werkzaamheden met € 300.000. De drie kavels voor de hotels omvatten 1350 m² en de gemeente ontvangt, “na intensieve onderhandelingen” (woordkeus gemeente), € 200.000 van de drie kopers uit Hilversum, oftewel nog géén 150 €/m²!!
Een absolute weggeefprijs, temeer daar in juni 2008 de burgemeester zijn gemeenteraad en wethouders een verkoopprijs van 1000 €/m² voorspiegelde. “Dit project is een winstpakker voor Valkenburg aan de Geul”, aldus liet de inmiddels op rust gestelde burgemeester twee jaar geleden ijskoud optekenen.
Wij denken dat toeristisch Valkenburg straks vergelijkbaar wordt met bouwziek Spanje. Ongetemde overmoedige politici en projectontwikkelaars, die de weg kennen naar vette subsidiepotten, hebben ervoor gezorgd dat Spanje heden ‘bezaaid’ is met talrijke, verlaten en nutteloze bouwwerken. Zo zagen wij deze zomer een nauwelijks bereden autosnelweg in Noord-Spanje met bezijden, aan de Camino, het nagelnieuwe hotel-restaurant Señorio de Monjardin. De locatie is magnifiek; gelegen aan de voet van een schitterende bergwand met uitzicht op een groot stuwmeer. Echter, intussen is het toegangshek tot de 4-sterrenaccommodatie vergrendeld en de rolluiken definitief naar beneden.
De toekomst zal uitwijzen of al die nieuwe gebouwen in Valkenburg, over en langs de Geul, op korte termijn hetzelfde trieste Spaanse lot beschoren zal zijn.
Roos en Levien Spits-Vossen uit Valkenburg
———
De redactie van TV Valkenburg neemt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze ingezonden brief. TV Valkenburg geeft kijkers de mogelijkheid om hun mening weer te geven en plaatst uitsluitend de inhoud van de brief.
Foto Levien Spits

← Vorig bericht

Uitslagen amateurvoetbal zondag 23 september

Werk Valkenburgerstraat ligt nog weken stil

Volgend bericht →