Ingezonden reactie over brief busstation

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Ingezonden reactie over brief busstation

In de StationsstraatGoede middag,
Heden zag ik op Tv Valkenburg een schrijven staan m.b.t. de bushaltes op de Stationsstraat. U gaf daarin o.a. aan “ De autobussen staan vlak voor het terras van ‘Brands Bierhuys’. Naast het hinderlijke zicht zorgen ook de dieselgassen, hoewel Veolia haar chauffeurs aanraadt om zoveel als mogelijk de motor uit te zetten, voor ongezonde lucht voor omwonenden en minder gasten op het terras. “.
Ik begrijp, dat door de u aangedragen oplossing(en) het stank en lawaai probleem verplaatst wordt naast het terras van M’expo Station Valkenburg zodat onze gasten aldaar last van zullen gaan hebben. Doordat wij tijdens openingsuren veelal de voordeur gastvrij open hebben zal dat ook naar binnen problemen gaan opleveren (lawaai en stank overlast). U begrijp, dat wij daarmee niet akkoord kunnen gaan en tegen die plannen bezwaar zullen maken. De betreffende bushalte tegenover het terras van ‘Brand Bierhuys’ ligt daar al jaren en er is volgens Veolia schema maar 1 lijnhalte. De overige haltes liggen voor het gebouw van de ‘sociale dienst’. Deze bussen dienen door te rijden, te draaien en dan te stoppen voor de ‘sociale dienst’ waardoor voor een ieder de overlast sterk beperkt wordt. De bussen en treinen hebben volgens Veolia geen aansluiting op elkaar zodat het doorrijden geen extra reizigerslast oplevert. Uiteraard dienen de bussen de motoren uit te zetten tijdens de wachtpauzes.
Daarnaast verwachten wij, dat voor een eventuele voorgenomen verplaatsing(en), anders dan op de weg, de normale weg van een bestemmingsplan wijziging ed. gevolgd dient te worden. Voor het plaatsen van eventuele nieuwe busborden en andere bouwwerkzaamheden dient uiteraard een bouwvergunning ed. aangevraagd te worden. Indien de daarvoor benodigde weg niet correct behandeld wordt, zullen wij helaas genoodzaakt zijn bij de rechter een voorlopige voorziening aan te vragen om e.e.a. te stoppen totdat de correcte weg gevolgd is.
Gezien het feit, dat een op hoofdpunten goed nieuw beeldkwaliteitplan Stationsomgeving nu in gang gezet is, wil ik U allen verzoeken de normale procedurele weg voor de realisatie van een nieuw busstation te volgen.
Groeten,
Jac Pellegrom
M’expo Station Valkenburg a/d Geul
Ook de brief van SP, AB en Transperant lezen ? Ga naar Nieuws / politiek.

← Vorig bericht

NK Wielrennen in Maastricht en Margraten

Ontluchtingspijpen "geen gezicht"

Volgend bericht →