Ingezonden reactie over handhavingsartikel

Voorpagina » Toerisme » Ingezonden reactie over handhavingsartikel

De redactie van TV Valkenburg ontving onderstaande brief over het gepubliceerde artikel ”Handhaving Valkenburg zit in de knel”. Wij plaatsen de brief integraal.
—–
Handhaving is al jarenlang een wassen neus in Valkenburg a/d Geul
In Valkenburg a/d Geul is handhaving in alle opzichten volstrekt onder de maat. Het lijkt wel of de gemeente een walhalla is voor verkeershufters, (drugs)criminelen en milieuvervuilers. Ondanks het feit dat de burgers van Valkenburg al jarenlang aan te bel trekken, schijnt het gemeentebestuur ziende blind en horend doof hiervoor te zijn. Een van de grootse klachten op straat van de mensen is dat er te weinig blauw op straat te zien is. Dat geldt zowel voor de politie als de BOA’s. Overal in de natuur kom je zwerfafval tegen. In woonbuurten waar o.a. een maximum snelheid van 30 km van toepassing is, wordt door verkeershufters het gaspedaal helemaal ingetrapt. Vooral de zwakkere verkeersdeelnemers lopen hierdoor gevaar op. Op diverse plaatsen in onze gemeente is het dealen van drugs aan de orde van de dag. In Broekhem-Noord werd maandenlang na de jaarwisseling nog regelmatig vuurwerk afgestoken. De burgers die hier een klacht over indiende liet men gewoon in de kou staan. In een toeristenplaats zoals Valkenburg zou handhaving een hoge prioriteit moeten hebben, maar het is en blijft een ondergeschoven kindje. Als je de laatste verkiezingsprogramma’s doorleest van de lokale politieke partijen dan geven zij dat zij aan handhaving hoog in het vaandel te hebben staan. Maar dat blijkt niet meer dan veel geschreeuw maar weinig wol. Kijk nu eens waar de mensen betalen moeten voor een parkeervergunning. Van handhaving is hier totaal geen sprake. Wel mensen geld uit de zakken kloppen, maar dan niets te bieden hebben. Maar op de parkeerplaatsen waar betaald parkeren van toepassing is zijn de controleurs niet weg te slaan. Met deze inkomsten kan men namelijk de gemeentekas spekken. En je dan maar liggen te verschuilen dat er te weinig mankracht is raakt kant nog wal. Het wordt de allerhoogste tijd dat het gemeentebestuur echt werk gaat maken van handhaving. Ook al zou de gemeente zich minder populair maken bij de inwoners. Er is een spreekwoord dat zegt: Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd.
Met vriendelijker groet,
Jef Kleijnen, Valkenburg aan de Geul
——————-
De redactie van TV Valkenburg neemt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief. TV Valkenburg geeft kijkers de mogelijkheid om hun mening weer te geven en plaatst uitsluitend de inhoud van de brief.

← Vorig bericht

Wie en waar: processie?

Unieke Bijbelse kunstexpositie in Heiligdom Houthem

Volgend bericht →