Ingezonden reactie over wel of niet gratis parkeren

Voorpagina » Toerisme » Ingezonden reactie over wel of niet gratis parkeren

De redactie van TV Valkenburg ontving onderstaande reactie op een brief over het parkeerbeleid in diverse kernen van deze gemeente. TV Valkenburg plaatst de brief integraal.
——–
Reactie PGP op brief VSP parkeervergunningen.
Jef Kleijnen heeft een brief gestuurd waarin hij aangeeft dat het van de gekke is dat buurtbewoners moeten betalen voor een parkeervergunning.  De PGP is het met Jef eens. In het PGP verkiezingsprogramma 2014 stond al: 1e parkeervergunning gratis.  Die parkeervergunning is bedoeld om te voorkomen dat bezoekers van evenementen in de wijken een gratis parkeerplaats menen te vinden. Omdat er niet gecontroleerd en gehandhaafd wordt (te duur) hebben bewoners overlast van het illegaal parkeren. Terwijl zij zelf wel moeten betalen voor een parkeervergunning. Gratis maken dus die 1e vergunning.
In zijn brief geeft Jef aan dat hij namens oudere inwoners de brief heeft gestuurd.
Maar je hebt geen ouderenpartij nodig om het systeem aan de kaak te stellen.
Afgelopen maandag 29 mei heeft de PGP een motie ingediend om de eerste parkeervergunning gratis te maken voor de sectoren waar het systeem geldt. Gewoon omdat het onrechtvaardig is.
De PGP werkt aan bestrijding van die oneerlijkheid; voor alle bewoners, niet alleen voor ouderen. Jef met zijn VSP maakt er nu een punt van voor alleen ouderen van Valkenburg.  En dat is jammer. De PGP heeft oog voor ons allemaal. Dus 1e parkeervergunning: gratis voor iedereen.
Overigens hebben fracties AB, CDA, VVD en D66 de motie weggestemd.  Aan hen uit te leggen waarom zij de oneerlijkheid laten bestaan.
Raadslid Hub Aussems,
Fractie PGP
——————
De redactie van TV Valkenburg neemt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief. TV Valkenburg geeft kijkers de mogelijkheid om hun mening weer te geven en plaatst uitsluitend de inhoud van de brief.
In een redactioneel artikel leest u hoe de beraadslagingen over de ingediende motie van PGP verlopen is. KLIK HIER om het artikel te lezen.

← Vorig bericht

Ondergronds evenement voor kunstenaars

Ongelijkheid in parkeerbeleid nog niet van de baan

Volgend bericht →