Ingezonden reactie over de Polfermolen

Voorpagina » Toerisme » Ingezonden reactie over de Polfermolen

Van onderstaande brief van Léon Rijnders van Promoflow uit Hulsberg gericht aan alle gemeenteraadsleden van Valkenburg aan de Geul, heeft TV Valkenburg een afschrift ontvangen. De gehele brief met de bijlage wordt gepubliceerd.
—–
Beste Raadsleden,
Een aantal maanden informeerde ik u over eventuele nieuwe invulling voor de Polfermolen. Dit was een visie van een aantal bedrijven die zeker toekomst zien in de Polfermolen in een andere functie. Als eerste wilde ik u als raad mededelen dat ik het van de zotte vind om zo’n gebouw te laten slopen omdat er jaarlijks een fiks bedrag bij moet om deze functie in stand te houden. Er zijn maar weinig gemeenten in Nederland die van een zwembad een financieel succesvolle exploitatie kunnen maken. Een zwembad en sporthal is een service voor de bewoners van de stad en zal daarom ook zo naar gekeken moeten worden. Ben al vaak in de Polfermolen geweest en als ik er goed naar kijk zou ik al een aantal zaken kunnen veranderen, nl.

  • De naam Polfermolen zegt niets over zijn functie, bezoekers van Valkenburg denken dat het soort molen is of zoiets.  Sports Dome Valkenburg
  • Als je de Polfermolen van de Plenkertstraat binnenkomt is de Amstelgold Race Experience te dominant zichtbaar, Ook hier zou boven de entree de nieuwe naam moeten komen.
  • Fitness heeft geen toegevoegde waarde meer, dat geven de cijfers al jaren aan. De fitnessruimte ziet er ook fitloos uit (laag plafond en geen ramen voor daglicht).
  • Theaterzaal moet akoestisch verbeterd worden en het podium moet voorzien worden van coulissen. Op die manier kan je de zaal goed in de markt zetten, wat nu dus helemaal niet gebeurd.
  • Ingang zijkant wordt heel veel gebruikt! Toch ziet het er niet uit als een officiële ingang. Hier zou een duidelijke entree van gemaakt moeten worden (grote luifel) met draaideur of automatische schuifdeuren.
  • Onder in de foyer: kapotte plafondtegels vervangen en de spinnenwebben weghalen. Oude kunstplanten weg. Duidelijkere wegwijsbordjes. Posters wielrennen weghalen.

Nu de grote kostenpost:
Het zwembad heeft nu als hoofdfunctie sportzwemmen en leszwemmen, tenminste zo is zeker de uitstraling. De bezoekers in valkenburg maken hier nauwelijks gebruik van. Voor Ouders met kinderen is er geen gelegenheid om gezellig te zitten en voor de kinderen is er alleen een suffe glijbaan en daar moeten ze het mee doen. Dit is dus geen attractie waar mensen een ca. 3 uur willen verblijven! Ook is er geen buitengebied waar men even kan zonnen of kan spelen. Al met al een saaie bedoeling.
De oplossing.
Je zou het zwembad zou gethematiseerd moeten worden. Je zult er een dag attractie van kunnen maken door bijvoorbeeld in het grote bad een neergestort ruimteschip kunnen maken waar kinderen overeen kunnen lopen met tal van spannende waterattracties (waterkanon, waterval, …). Zo doe je dit ook met de andere baden.
Op verschillende locaties maak je terrasjes    waar men aan tafeltjes kan zitten.
Op de plaats van de huidige fitnessruimte inrichten als horeca ruimte van het zwembad. Bezoekers kunnen dmv een trap naar boven gaan en kinderen kunnen eventueel met een grote glijbaan naar onder het bad in glijden. Ook het horecagedeelte moet helemaal in thema ruimte(space) zijn.
Er moet een stuk buitengebied gecreëerd worden doordat het voor bezoekers al aan de buitenkant zichtbaar is dat het hier om een spannende en originele “attractie” gaat. Het buitgebied (zie presentatie bijlage) zou men in kunnen vullen als splash world. Allerhand (water)attracties voor de kleintjes met laag water.
Energiebesparing ??
Hier weer eens aan gedacht. Jaren geleden is een bedrijf benaderd maar met de technologie van heden is er dus wel veel meer mogelijk!  Aan de slag zou ik zeggen.
Sporthal fase II
Dit zou in een later stadium ingevuld kunnen worden met Leisure of dienst kunnen doen als evenementenhal. Markten, schaatsen, optredens, etc….
Mocht er iemand nog vragen hebben wil ik deze graag beantwoorden.
Bijlage: concept invulling Polfermolen.
KLIK HIER om de bijlage in te zien.
Met vriendelijke groet, Leon M.C.Rijnders, Promoflow, Hulsberg
————–
Tot zover de integraal overgenomen brief.
De redactie van TV Valkenburg neemt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief. TV Valkenburg geeft kijkers de mogelijkheid om hun mening weer te geven en plaatst uitsluitend de inhoud van de brief.

← Vorig bericht

Verfpot vat vlam

Analyse Wyckerveste leidend voor 'gefaseerde afbouw' Polfermolen?

Volgend bericht →