Ingrid Steins geeft afscheidsfotografie een boost

Voorpagina » Nieuws » Ingrid Steins geeft afscheidsfotografie een boost

Uitvaartmedewerkster Ingrid Steins is onlangs in Houthem-St. Gerlach haar onderneming Pro Memori, Farewell Photography gestart. “Ik wil met mooie en respectvolle fotoreportages van het afscheid van een geliefde – mens of dier – degenen die achterblijven een troostrijke en tastbare herinnering bieden die hun helpt het verlies te verwerken,” aldus de kersverse onderneemster. 

Ingrid Steins afscheidsfotografe

Steins gaat met haar onderneming  het vak van afscheidsfotografie in Zuid-Limburg een boost geven. Het is in deze omgeving een relatief onbekend fenomeen, getuige de regelmatig door haar gehoorde uitspraak ‘Dat fotografeers te toch neet? Wat zegke de luuj daovan?’ Zij probeert hier stapje voor stapje  verandering in aan te brengen, daarin gesteund door de opmerking van een goede vriend die zei: “Ik bekijk mijn trouwalbum ook niet iedere dag, maar ik ben wel ontzettend blij dat ik het heb.” 

Over haar drive om de onderneming te starten vertelt Steins enthousiast. “De dagen rondom een afscheid worden door de personen die achterblijven vaak beleefd in een soort van roes en daardoor gaat er veel onopgemerkt langs hen heen. Door de periode van afscheid middels foto’s te documenteren en deze in een mooi album als naslagwerk te presenteren worden herinneringen aan het afscheid versterkt. Hierdoor blijft het beeld van degene waarvan afscheid genomen moest worden, levend. Op deze wijze kan afscheidsfotografie bijdragen aan de rouwverwerking van de nabestaanden. Want ik ben van één ding echt overtuigd: Pictures Never Die.”

← Vorig bericht

Abseilend rotswanden vrijmaken in groeve America

Kerststallenroutes in Schimmert

Volgend bericht →