Innovatieprijs voor ‘Buurtkracht’-projectleider.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Innovatieprijs voor ‘Buurtkracht’-projectleider.

Marion Janssens krijgt prijs voor het slaan van bruggen tussen beleid, onderzoek en praktijk.Het project ‘Buurtkracht’ is afgelopen week in de prijzen gevallen: projectleider Marion Janssens van de gemeente Valkenburg aan de Geul ontving tijdens een bijeenkomst van de academische werkplaats publieke gezondheid Limburg de Spreeuwprijs. Dit is een innovatiepijs voor de beste BOP-er: Iemand die bruggen weet te slaan tussen Beleid, Onderzoek en Praktijk in de publieke gezondheidszorg.
De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft met het project Buurtkracht een intensieve relatie opgebouwd met de academische werkplaats. Buurtkracht is een gezondheidsproject van en voor burgers, waarbij de uitdaging ligt in het verbinden van de vraag van de burgers met het aanbod van de gemeente. Onder Marion Janssens bezielende leiding zijn inmiddels samen met de GGD Zuid Limburg diverse Buurtkracht-projecten in meerdere kernen in Valkenburg aan de Geul van start gegaan.
De Spreeuwprijs is oorspronkelijk vernoemd naar hoogleraar Cor Spreeuwenberg, die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de AWPG Limburg in 2006. De Spreeuwprijs wordt eens per 2 tot 3 jaar uitgereikt door Cor Spreeuwenberg tijdens het symposium van de academische werkplaats publieke gezondheid Limburg.

← Vorig bericht

Muzikale duip van de Valkebergsen dieksjenaer.

Gemeentebestuur wil Museum 'veranderen'.

Volgend bericht →