Inrichting landschap rond project de Leeuw

Voorpagina » Toerisme » Inrichting landschap rond project de Leeuw

Bureau Heusschen*Copier uit Gulpen heeft in opdracht van de gemeente Valkenburg aan de Geul het ontwerp gemaakt voor de herinrichting van het terrein rond de voormalige bierbrouwerij De Leeuw. Een maandag gehouden inloopbijeenkomst was druk bezocht. Volgens schatting van de de gemeente bezochten 150 inwoners de bijeenkomst in de Polfermolen. “Drukker dan verwacht en ook drukker dan de eerste bijeenkomst”, aldus projectontwikkelaar Ben van Eijsden van de gemeente. “Het is niet een in cement gegoten plan”, geeft wethouder Carlo Vankan aan.
Er komt een parkachtige aanpak van het gebied vanaf het Odapark tot in natuurgebied Ingendael in Houthem. De Geul krijgt er extra ruimte, er komen circa 300 parkeerplaatsen voor Valkenburg-west bij, de randweg Pr. Beatrixsingel wordt opgeknapt en aangepast aan de eisen van deze tijd en het weiland van de Leeuw krijgt een visvijver en waarschijnlijk grazers. Dat zijn de ingrediënten voor een aanpassing van het gebied dat decennialang geen verandering heeft ondergaan.
Zondag a.s. zal projectleider Ben van Eijsden uitleg geven in het programma TV Valkenburg Vandaag omtrent de plannen die nog in conceptvorm voorliggen.
Schetsen/afbeeldingen Bureau Heusschen*Copier uit Gulpen

← Vorig bericht

Receptie voor nieuwe burgemeester

Matinee concert Chorale Valkenburg

Volgend bericht →