Interieur Stadsrestaurant geblakerd en uitgebrand

Voorpagina » Toerisme » Interieur Stadsrestaurant geblakerd en uitgebrand

Uit foto’s van de brandweer blijkt dat het interieur van het Stadsrestaurant in de Grotestraat-c. in Valkenburg zwartgeblakerd en uitgebrand is. Zaterdagmorgen even voor 10 uur werd brandalarm gegeven.
Drie bluswagens en een ladderwagen reden richting het centrum. Gelukkig was het nog niet druk in de straat. Groot alarm doordat het oude panden betreft en die in het historische centrum liggen zijn. De brand blussen ging nogal snel. Het voorkomen van het overslaan van de brand op de naastgelegen panden was noodzaak. En dat lukte ondanks de rookschade.
Bij de uitbraak van de brand tegen 10 uur ’s ochtends was niemand in het restaurant aanwezig. Daardoor kon de brand zich snel ontwikkelen. De brandweer heeft met drie blusvoertuigen en een ladderwagen kunnen voorkomen dat de brand zich uitbreidde naar de aangrenzende panden. Na ongeveer anderhalf uur was de brand onder controle. De brand woedde op de begane grond van het restaurant, waar daarom ook de meeste schade is ontstaan. Behalve brandschade is er ook rookschade in de rest van het gebouw en in één van de panden ernaast. Vanwege de brand is de Grotestraat Centrum enige uren afgesloten geweest tussen de Walravenstraat en De Guascostraat.
De oorzaak van de brand is nog onbekend. Vanwege aansprakelijkheid wordt er onderzoek naar gedaan. Door de brand en rook- en roetschade is het restaurant naar verwachting voor enkele maanden gesloten.
Foto’s brandweer Zuid-Limburg

← Vorig bericht

Uitslagen amateurvoetbal zondag 14 mei

Twee teams van VV Berg'28 kampioen

Volgend bericht →