International Team Challenge op losse schroeven?

Voorpagina » Toerisme » International Team Challenge op losse schroeven?

Er is door de gemeente Valkenburg aan de Geul nog geen goedkeuring gegeven aan de nieuwe driedaagse wielerkoers die met Pinksteren 2017 door Valkenburg gaat. Dat zei wethouder Jan Vermeer op vragen van raadslid Niels Dauven (AB). De naam voor de nieuwe prestigieuze wielerdriedaagse is International Team Challenge (ITC). KLIK HIER om het bericht te lezen.
“Het heeft er alle schijn van dat de gemeenteraad gepasseerd is. Of heb ik iets gemist”, zei Dauven maandagavond verbaasd.
Vermeer antwoordde dat het college van B&W niet alle ins & outs van het plan kent. Daarom is de raad nog niet geïnformeerd. “Ik heb nog geen financieel kader onder ogen gehad”, aldus Vermeer. Daarbij tevens aangevend dat de provincie de motor is achter de plannen. Dat ontlokte waarnemend-burgemeester Martin Eurlings de uitspraak: “We zitten tussen hamer en aambeeld”.
Dauven maakt zich zorgen niet alleen dat een tweede en drukke feestweekeinde in de gemeente de Cauberg is afgesloten. Ook met Pasen 2017 is de Cauberg al afgesloten in verband met de Amstel Gold Race. “Vraagt het afsluiten van twee weekeinden niet erg veel verdraagzaamheid van onze inwoners en ondernemers?”, aldus Dauven.
Foto archief tv valkenburg

← Vorig bericht

Bijzondere kerststal in Schinse H.Mauritiuskerk

Vredeslicht uit Bethlehem naar Limburg

Volgend bericht →