Internationale CycloCross Heerlen

Voorpagina » Nieuws » Sport » Internationale CycloCross Heerlen

Op zondag 11 februari 2007Heerlen is voor de 12de keer gastheer van de Internationale CycloCross wedstrijd in de hoogste categorie. De hele wereldtop wil zich in Heerlen aan het publiek presenteren, zeker zo vlak na de nationale kampioenschappen en het Wereldkampioenschap.
De gemeente Heerlen heeft de Stichting Coriolade en de Wielerclub Maaslandster Zuid-Limburg wederom bereidt gevonden om de organisatie voor hun rekening te nemen. Volgens Directeur Sportief Chris Tiekstra wordt het dit jaar weer een bijzondere wedstrijd. “We hebben al een aantal renners vastgelegd. Op dit moment is Lars Boom onze grootste troef. Ik hoop dat deze kersverse Nederlandse Kampioen bij de elite tijdens het WK in Hooglede-Gits in zijn eigen klasse, de beloften, kan winnen. Wij zouden bijzonder trots zijn om deze Nederlandse wereldkampioen in Heerlen aan het publiek te mogen presenteren.”
Rennersveld
Naast Boom starten nog een groot aantal wereldtoppers in het veldrijden in Heerlen. Toch zijn nog niet alle contracten aangeboden of ondertekend. Chris Tiekstra verklaart dit als volgt; “We kunnen geen 100 renners aan de start toelaten dus we moeten kiezen. Een aantal contracten is al aangeboden en ondertekend. We hebben nu al zo’n 6 verschillende nationaliteiten vastgelegd. Tijdens het WK in Belgie zullen wij samen met John van de Akker, de rennersmakelaar, de laatste contracten uitdelen. Daarbij zullen wij er alles aan doen om ook de Wereldkampioen voor Heerlen te strikken.”
De wedstrijden in het kader van CycloCross Heerlen zijn gratis te bezichtigen. Alleen voor het parkeren wordt een kleine bijdrage gevraagd (€ 4,00 inclusief een programmaboek).
De elitewedstrijd om de Grote Prijs Heuts Automaterialen gaat om precies 15.00 uur van start en zal een uur duren. Het bekende parcours “Hellegat” op de Molenberg wordt deze dag echter ook gebruikt voor de finale van de Akkermanscup. Amateurs en internationale professionals zullen samen voor een lange dag vol spannende wielerduels zorgen. Veel sport en spektakel dus en dan is het allemaal nog gratis te bezichtigen ook.
De wedstrijden om de AkkermansCup starten om 10.30 uur met de jeugdwedstrijden. Om 12.00 starten de veldrijders in diverse categorieën. De nationale wedstrijd voor nieuwelingen en junioren gaat om 13.15 uur van start.

Gratis toegang

Voor de inwoners van Parkstad Limburg is het allermooiste nieuws dat zij het evenement gratis kunnen bijwonen. Door een uitgekiende organisatie, het aantrekken van diverse sponsoren en de steun van de gemeente Heerlen, kan de organisatie het evenement financieel neutraal laten verlopen. Daardoor kunnen de wielerliefhebbers gratis een frisse neus halen rond het parcours en ondertussen genieten van zowel de finale van de Akkermans Cross Cup alsook van de internationale toppers op de racefiets.

Het programma biedt op zondag 12 februari een volledige dag topsport. Het begint al vroeg, met de eerste finalewedstrijden van de Akkermanscup.

09.00 uur Start jeugd 8 t/m 10 en jeugd 11t/m 12 jaar

09.30 uur Start jeugd 13 t/m 14 jaar

10.30 uur Start veldrijders

11.30 uur Start mountainbike junioren, veteranen en dames

13.00 uur Start mountainbike amateurs

15.00 uur Start Elite Cyclo-Cross Heerlen “GP Heuts Automaterialen”

De huldiging van de eliterenners gebeurt direct na de finish om 16.00 uur. De huldiging van het eindklassement mountainbikes Akkermans Cross Cup start een kwartier daarna. Om 14.45 heeft dan al de huldiging van de andere eindklassementen van de Akkermanscup plaatsgevonden.

De toeschouwers, die geen entree hoeven te betalen, kunnen op het parcours een wedstrijdgids kopen voor € 1,00, waarin het gehele rennersveld vermeld staat. Uiteraard zijn er voldoende voorzieningen (drank, eten, live wedstrijdverslagen via de speakers en toiletten) voor de toeschouwers beschikbaar.

Heerlen heeft een goede reputatie bij zowel de UCI alsook bij de KNWU. In het verleden zijn op Cyclo-Cross gebied de volgende wedstrijden in Heerlen verreden:

1996 Wereld Beker Cyclo-Cross

1997 Wereld Beker Cyclo-Cross

1998 Wereld Beker Cyclo-Cross

1999 Nationaal Kampioenschap Cyclo-Cross

2000 Finale Super Prestige

2001 Finale Rabobank Cyclo-Cross Cup

2002 Finale Wereld Beker Cyclo-Cross

2003 Cyclo Cross Heerlen, GP Heuts Automaterialen

2004 Nationaal Kampioenschap Veldrijden

2005 Cyclo Cross Heerlen, GP Heuts Automaterialen

← Vorig bericht

Valkenburg wil dat Veolia afspraken nakomt

Nieuwe pastoor voor H.Mauritiusparochie

Volgend bericht →