Sinterklaas komt naar Valkenburg aan de Geul

|
, ,

Zondag 19 november is de intocht van Sinterklaas in Valkenburg-centrum gepland.
Intocht in Valkenburg-centrum
Na zijn landelijke intocht in Dokkum reist Sint meteen door naar het uiterste zuiden om op zondag 19 november weer in Valkenburg aan te komen. Vanaf 13:30 uur verzamelen de kinderen zich op St. Nicolaasplein tussen Geulpoort en kerk. Hier kunnen ze dan samen met de al aanwezige pieten een feestje bouwen met pepernoten, ballonnen, muziek en veel meer. Rond 14:00 uur arriveert de Sint, tenminste, als het allemaal goed gaat….
Intocht in Schin op Geul
De intocht van de Sint staat gepland voor zondag 26 november rond de klok van 14.00 uur.
Samen met fanfare Sint Cornelius, Schin op geul gaat Sinterklaas de kinderen op 3 plaatsen in Schin op Geul ophalen.
Plaats 1: Kruising Hoogbeek / Schoonbronstraat
Plaats 2: kruising Kerkplein / Tolhuisstraat
Plaats 3: kruising Breeweg / Mauritiussingel. Via de Warande gaat het dan richting gemeenschapshuis ’t Geboew.
Intocht in Broekhem
Op zondagmiddag 26 november komt de Sint naar Broekhem. Om ca. 15.00 uur wordt de Goedheiligman verwacht in het gemeenschapshuis “de Beemde”. De zaal gaat om 14.30 uur open. Kinderen, ouders en familie zijn van harte  uitgenodigd om Sinterklaas een hand of handje te geven, dan wel een liedje te zingen. Voor alle kinderen heeft hij en zijn pieten natuurlijk een verrassing meegenomen.
Intocht in Houthem St-Gerlach
Zondag 26 november krijgt Houthem bezoek van de Sint. Om 12.00 uur zal Sinterklaas onthaald worden op het bordes van Chateau Sint Gerlach. De Brassband Sint Gerlach speelt Sinterklaasliedjes en de ouders met hun kinderen heten de Sint en de Pieten welkom. Dan zal het hele gezelschap in een stoet door het dorp gaan richting de gymzaal van Adelante, waar ieder kind uit Houthem persoonlijk van Sinterklaas een geschenk zal krijgen. Omdat het paard van Sinterklaas rust krijgt, wordt de Sint in de stoet op originele wijze vervoerd. In de zaal bij Adelante treden de kinderen op voor Sinterklaas en zijn Pieten.

← Vorig bericht

Sfeervolle uitreiking Sportprijzen 2017

Nieuwe dorpskalender met oude foto's

Volgend bericht →