Inwoners informeren over provinciale vergunningen?

Voorpagina » Toerisme » Inwoners informeren over provinciale vergunningen?

“Het verlenen van een vergunning voor vliegbewegingen zoals afgelopen zondag in Houthem is een taak van de provincie. Die vergunning wordt voorgelegd aan de gemeente. Na controle op het gemeentehuis wordt de vergunning opgeborgen”, aldus wethouder Remy Meijers (PGP) op vragen van TV Valkenburg naar aanleiding van de publicatie over de vele helicopters die afgelopen zondag boven Valkenburg aan de Geul vlogen.
Daarnaast is er een brief van zijn partij PGP over de vliegbewegingen boven Houthem aan het college van B&W gestuurd. “De brief is vanmorgen besproken in het College”, zegt Meijers. “Wij gaan in overleg met de provincie om het communicatietraject beter gestalte te geven. Voor alle duidelijkheid: de gemeente heeft geen verplichting om haar inwoners in te lichten”.
De partij die ‘groen’ hoog in hun vaandel heeft staan, ageert op dit punt. Fractievoorzitter Corry Fulmer schrijft: “De Provincie wil zich, met name vanwege het toerisme, profileren als groen en rustig, maar staat blijkbaar toch toe dat dit milieuvervuilende vervoer naar een evenement kan plaatsvinden. Het is iedereen bekend dat vooral helikopters een zeer hoge emissie hebben t.o.v.  andere vervoermiddelen.”
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Al 40 jaar gast in Valkenburg

Golf van inbraken in de afgelopen nacht

Volgend bericht →