Ironman ook over Valkenburgse Cauberg

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Ironman ook over Valkenburgse Cauberg

Eén van de grootste duursportevenementen ter wereld – de Ironman – komt naar Limburg. De Provincie en de gemeenten Maastricht, Sittard-Geleen en Valkenburg an de Geul hebben de handen ineen geslagen om deze wereldberoemde triatlonwedstrijd mogelijk te maken op zondag 2 augustus 2015.
De organisatie van de Ironman heeft het oog op Limburg, met Maastricht als start- en finishplaats, laten vallen vanwege de internationale ligging, goede bereikbaarheid en het feit dat triatlon in zowel Nederland, Duitsland en België erg populair is. “De regio heeft met het WK Wielrennen in 2012 laten zien een groot sportevenement aan te kunnen. Dit heeft een rol gespeeld bij onze keuze. In Limburg kunnen we een uitdagend parcours uitzetten voor zowel de topsporters als de amateurs.,” zegt Thomans Dieckhoff, CEO van Ironman. “Maastricht ligt op een drielandenpunt. We verwachten daar heel veel deelnemers en toeschouwers”.
De Ironman, 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km hardlopen, wordt elk jaar in elf verschillende regio’s wereldwijd gehouden, onder andere in Zuid-Afrika, Zweden en op Lanzarote. Afgelopen jaar waren er in totaal ruim 150.000 deelnemers. De besten kwalificeren zich voor het WK triatlon op Hawaï.
De Ironman Maastricht-Limburg zoals de wedstrijd al voorlopig gedoopt is, wordt gepresenteerd als vernieuwd concept. Zo is het de bedoeling in de aanloop naar de triatlon op de zondag allerlei sportactiviteiten en wedstrijden te houden plus netwerkbijeenkomsten. Ook zijn er speciale versies voor kinderen en vrouwen en staat een triatlon voor amateurs gepland. Scholen en sportverenigingen in de provincie kunnen aanhaken.
Dit is het parcours: op de Markt in Maastricht wordt de finishlijn getrokken, dient de Maas als zwemparcours en fungeert de Cauberg in Valkenburg als scherprechter voor de fietsers. De Sportzone Limburg in Sittard-Geleen wordt genoemd als doorkomstplaats.
Ironman organiseert het evenement in 2015, 2016 en 2017 in Maastricht en de regio.

← Vorig bericht

Kerstparade Berg afgelast

Kent u Orphée Social Singing?

Volgend bericht →