Is Valkenburg een vastelaovesoord?

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Is Valkenburg een vastelaovesoord?

Nergens in het centrum hangt vastelaovesversiering.Komende week wordt het Vastelaovesfeest gevierd. Nog even drie gekke dagen voordat de veertig dagen ingaan waarin het vasten een rol speelt. Zo was het eigenlijk in vroeger tijden. Nu weet dat bijna niemand meer.
Als je enkele dagen voor het volksfeest door de straten van het Geulstadje loopt, zie je eigenlijk aan niets dat het over enkele dagen carnaval is. Geen versiering in de Grotestraat-C, Berkelstraat, Muntstraat of Grendelplein. Op het Th.Dorrenplein hangt de versiering van de onthulling van het beeld van Theodoor Dorren.
Zelfs de gehele Neerhem hangt vol met banners over de naderende KiV. Ook op het Walramplein waar donderdagavond mogelijk toch enkele duizenden feestende mensen een avond genieten van optre-dende artiesten, valt niets van enige versiering te ontdekken.
Ronduit anti-carnaval is de Plenkertstraat. Daar hangt nu nog de kerstverlichting van afgelopen kerstmarktperiode. En deze brandt zelfs iedere avond! Dus de vraag: "Is Valkenburg een vastelaovesoord?" kan met een volmondig NEE beantwoord worden.

← Vorig bericht

Jeugdprinsenpaar Törkskes krijgen sleutel.

CDA grootste in Valkenburg aan de Geul.

Volgend bericht →