Jaarrekening 2015 aangenomen, onder voorwaarde

Voorpagina » Toerisme » Jaarrekening 2015 aangenomen, onder voorwaarde

De gemeenteraad van Valkenburg aan de Geul heeft maandagavond de jaarrekening 2015 aangenomen. Met een beperkende voorwaarde. Dat is nodig omdat niet alle cijfers, onder andere de Wmo cijfers van de gemeente Maastricht waarmee Valkenburg aan de Geul samenwerkt, nog niet zijn aangeleverd bij de accountant.
Op dit moment is er een gat van circa 1 miljoen euro. Dus waren de politieke fracties vorige week nog huiverig. Na een week nadenken en overwegen gingen ze maandagavond wel akkoord. Unaniem zelfs. Maar onder een voorwaarde. Daarmee ontloopt Valkenburg aan de Geul een korting op het gemeentefonds van ettelijke tonnen, zoals directeur financiën de raad meedeelde.
Mocht het zo zijn dat de accountant de rekening alsnog niet goedkeurt, dan treedt een nieuwe situatie in en zal de raad zich over het ontstane probleem buigen.
Volgens wet moet een gemeente een sluitende begroting aanleveren. Indien de jaarrekening niet geaccordeerd zou worden, zou het heel moeilijk zijn om de begroting voor volgend jaar te kunnen vaststellen.

← Vorig bericht

Vermeer over parkeren: 'Er zijn toeristen en bewoners'

Geen korting op subsidie VVV-Zuid-Limburg

Volgend bericht →