Jaarwisseling in Zuid-Limburg onrustig verlopen.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Jaarwisseling in Zuid-Limburg onrustig verlopen.

Gezien de drukte werd hier alleen in zeer ernstige gevallen op gereageerd.De jaarwisseling in Zuid-Limburg is redelijk onrustig verlopen. Ondanks het feit dat er zich geen ernstige incidenten hebben voorgedaan hadden de hulpdiensten gedurende de hele nacht de handen vol. De politie werd geconfronteerd met diverse vechtpartijen, mishandelingen en vernielingen. Met name in Maastricht, Heerlen en Hoensbroek was het na 02.00 uur erg onrustig op straat. Bij een vechtpartij in Heerlen liepen twee mannen snijwonden op doordat ze met glazen werden bewerkt.
Diverse personen werden aangehouden, daarbij raakte een politieagent gewond aan zijn arm. De hele avond trok een groep jeugdigen rond in Hoensbroek en richtte daarbij met zwaar vuurwerk vernielingen aan bij bushaltes en verkeersborden.
Ook in Maastricht moest de politie diverse keren optreden bij vechtpartijen en schermutselingen tussen meestal dronken tot zeer dronken feestvierders. Ook hier werden diverse personen aangehouden in verband met openlijke geweldpleging en mishandeling. Op de Grote Gracht werd een medewerker van een horecagelegenheid met een glas in zijn gezicht gestoken. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. De dader kon door de politie worden ingerekend.
Ook in Maastricht werd diverse keren geweld tegen politiemensen aangewend toen zij personen wilden inrekenen of vechtenden wilden scheiden. Hierbij raakte niemand gewond. Alle personen die geweld tegen politiemensen hebben gebruikt zijn aangehouden en zij zullen door het Openbaar Ministerie worden vervolgd. In de hele regio bleef het tot vroeg in de ochtend onrustig. In tegenstelling tot de politie had de brandweer in Zuid-Limburg het afgelopen nacht betrekkelijk rustig.
Ongeveer 50 keer moest er worden uitgerukt voor met name kleinere zaken zoals autobranden, containerbranden en branden aan straatmeubilair en voor vreugdevuren. Alleen in de Bunderstraat in Meerssen moest de brandweer bij een brand in een woning een vrouw en haar dochter samenen met hun hond uit het pand redden. De dochter bleef ongedeerd maar de moeder werd met lichte brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de hond moest voor brandwonden door een dierenarts worden behandeld.
Daarnaast kwamen er nog tientallen meldingen binnen van geluidsoverlast en overlast door vuurwerk. Gezien de drukte werd hier alleen in zeer ernstige gevallen op gereageerd.

← Vorig bericht

Politie bereidt zich voor op oud en nieuw.

Familie Tummers ondernemer van het jaar.

Volgend bericht →