Jan de Jong ontving zesde 'Valkenburg Juweel'.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Jan de Jong ontving zesde 'Valkenburg Juweel'.

Als vertrekkend bestuursvoorzitter Ronald Mc.Donald Kinderfonds.Jan de Jong heeft bij zijn afscheid als bestuursvoorzitter van de Ronald Mc.Donald Kindervallei de ‘Valkenburg Juweel’ ontvangen. Deze eretitel wordt aan hem toegekend vanwege de vele verdiensten voor de Ronald Mc.Donald Kindervallei en de bevordering van toerisme en recreatie voor speciale doelgroepen in Valkenburg aan de Geul.
De Kindervallei met het unieke Hundertwassergebouw Regenboogspiraal werd vijf jaar geleden geopend. Sindsdien is het sprookjesachtig vakantieverblijf een favoriete vakantiebestemming voor en door mensen met een lichamelijke of meervoudige beperking. Gedreven door zijn betrokkenheid bij kinderen met een beperking heeft Jan de Jong een essentiële bijdrage geleverd aan het ontstaan van de Kindervallei en de totstandkoming van de bijzondere architectonische creatie van Friedensreich Hundertwasser.

Samen met de andere bestuurders heeft hij er voor gezorgd dat het gebouw inmiddels helemaal is afbetaald. Naast het wegwerken van de investering heeft hij de exploitatie kunnen onderbrengen bij het Ronald Mc.Donald Kinderfonds. Na tien jaar voorzitterschap draagt hij samen met het bestuur het ‘stokje’ over aan de nieuwe Stichting Vrienden van de Kindervallei.
Het Valkenburg Juweel is in 1967 in het leven geroepen als waardering voor mensen die van bijzondere waarde zijn voor de Valkenburgse gemeenschap. Het Valkenburg Juweel kan worden toegekend aan ‘diegene, die zich op het gebied van recreatie, het toerisme en meer speciaal de bevordering van het vreemdelingenverkeer van Valkenburg aan de Geul, bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt.
Het Valkenburg Juweel is sinds 1967 acht keer toegekend:
1. De heer Drs. J. Wijsen, toenmalig directeur- generaal midden- en klein bedrijf van het Ministerie van Economische Zaken in 1967;
2. De heer F. Breekpot, bij zijn afscheid als Burgemeester van Valkenburg – Houthem in 1969;
3. De heer Mr. P. Meyer – Viol, voorzitter Kamer van Koophandel Maastricht in 1979;
4. Mevrouw M. Lambriks, Opera- en operettezangeres in 1985;
5. De heer Mr. J. Smeets, waarnemend burgemeester van Valkenburg aan de Geul in 1992;
6. De heer J.M. Leblanc, toenmalig directeur van de Société du Tour de France in 2006;
7. De heer Drs. C.A.C.M Nuytens, oud-burgemeester van de gemeente Valkenburg aan de Geul in 2007 en
8. De heer Heinz Springman, architect van het Hundertwassergebouw van de Ronald McDonald Kindervallei in 2007.

Foto kinderfonds ronald mc.donald

← Vorig bericht

De Elly Blom Poëziewedstrijd.

'Groen en Gezond' zijn de thema's bewonersavond.

Volgend bericht →