Jan Schrijen geïnstalleerd als waarnemer

Voorpagina » Toerisme » Jan Schrijen geïnstalleerd als waarnemer

Donderdag 16 februari is dr. Jan Schrijen door gouverneur Theo Bovens geïnstalleerd als waarnemend-burgemeester van Valkenburg aan de Geul. Per 1 maart a.s. start Schrijen als opvolger van Martin Eurlings. De beëdiging vond plaats in het Gouvernement.
“De installatie vindt altijd plaats op het provincie. Daar wordt nooit ruchtbaarheid aan gegeven, aldus de gemeentewoordvoerder. “Het is een formaliteit. Daar was geen vertegenwoordiging uit Valkenburg bij aanwezig”.
Wie is Jan Schrijen?
J.J. (Jan) Schrijen (Sittard, 1952) is een Nederlandse bioloog en politicus. Sinds kort partijloos. Schrijen studeerde biologie in Nijmegen en promoveerde op een eiwit, dat ervoor zorgt dat de maaginhoud zuur is. Hij werd wetenschappelijk medewerker aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en had daarna verschillende functies aan de Rijksuniversiteit Limburg (nu Universiteit Maastricht) waarbij hij eindigde als hoofd studentenzaken. Hierna werd hij algemeen directeur van de faculteit Tolk-Vertaler van de Hogeschool Maastricht. Tussentijds was hij in de periode 1986 tot 1990 wethouder in Beek. In 1995 werd Schrijen gedeputeerde van de provincie Limburg en vervolgens van 1998 tot 2005 burgemeester van Venlo. Op 1 april 2005 werd Jan Schrijen voorzitter (dijkgraaf) van het waterschap Roer en Overmaas.
Schrijen vervult diverse nevenfuncties, onder meer vanaf 2005 voorzitter Raad van Commissarissen van MTB (SW bedrijf van de gemeenten Maastricht, Meerssen en Eijsden-Margraten), voorzitter Stichting Sociëteit Philharmonie Sittard, vanaf 2012 lid Raad van Toezicht stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs en vanaf 2008 kamerheer van de koning in de provincie Limburg.
Als dijkgraaf begeleidde Jan Schrijen de fusie van de waterschappen Roer en Overmaas en Peel en Maasvallei tot het Waterschap Limburg per 1 januari 2017. Als scheidend voorzitter ontving hij op 22 december 2016 bij bevordering de Koninklijke Onderscheiding tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.
Bron: wikipedia
Foto provincie via twitter
Meer info: KLIK HIER

← Vorig bericht

'Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen’

Martin Eurlings krijgt gouden Boucckh

Volgend bericht →