Jan Schrijen stapt op bij LVO

Voorpagina » Toerisme » Jan Schrijen stapt op bij LVO

Lid van de raad van toezicht van de onderwijskoepel LVO Jan Schrijen stapt op. Daarmee volgt Schrijen zijn voorzitter van de raad van bestuur André Postema die verantwoordelijk wordt gehouden rond het eindexamen debacle afgelopen zomer rond de VMBO-school in Maastricht.
Zeer binnenkort verschijnt een rapport over de gang van zaken rond dit debacle. Om de eer aan zichzelf te houden zou Postema per vandaag zijn afgetreden. Voorzitter Jan Schrijen, in het dagelijkse leven burgemeester van Valkenburg aan de Geul, is ook ingaande vandaag teruggetreden. Schrijen heeft geen verklaring afgegeven.
Postema’s positie werd wankel nadat de Onderwijsinspectie in juni de eindexamens van alle 354 leerlingen van VMBO Maastricht ongeldig verklaarde. De meerderheid van de Kamer eiste zijn opstappen, maar daar had de bestuurder geen boodschap aan. Hij zei toen eerst het onderzoek van de Onderwijsinspectie te willen afwachten voordat hij een besluit zou nemen over zijn aanblijven. ,,Eerst het onderzoek, dan het oordeel”, aldus Postema. ,,Ik zal dan niet aarzelen mijn verantwoordelijkheid te nemen.”

Na de problemen bij VMBO Maastricht deed de Inspectie ook onderzoek bij elf andere scholen die vallen onder de stichting LVO. LVO telt 23 scholen op 30 locaties, met meer dan 2.600 medewerkers en 26.000 leerlingen verspreid over heel Limburg. Ook bij de andere scholen werden ‘tekortkomingen’ geconstateerd. Die moeten komend jaar worden hersteld.

Lees Postema’s geheel verklaring via zijn Facebook-pagina.

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Evaluatie digitaal parkeren is klaar

Black Label Hotels naar Valkenburg

Volgend bericht →