Jan Schrijen wordt nieuwe kroon benoemde burgemeester

Voorpagina » Toerisme » Jan Schrijen wordt nieuwe kroon benoemde burgemeester

Dr. Jan Schrijen wordt door de vertrouwenscommissie voorgedragen als nieuwe – kroonbenoemde – burgemeester van Valkenburg.
Voorzitter van de vertrouwenscommissie Wim Weerts legde maandagavond verantwoording af in de gemeenteraad. De commissie heeft in het geheim gewerkt. “Ongewoon lange procedure vanaf 30 mei 2016 met de vaststelling van de profielschets en het benoemen van de vertrouwenscommissie. Het heeft lang geduurd vanwege het besluit van de minister van Binnenlandse zaken om de procedure, gelet op het lopende onderzoek maar toekomstige samenhang en samenwerking in Zuid-Limburg, op ijs te leggen”, aldus een deel van de verklaring die voorzitter Wim Weerts maandagavond aflegde in de raadszaal tijdens de openbare vergadering van de gemeenteraad.

Burgemeester Jan Schrijen

De voordracht wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, teneinde de kroonbenoeming mogelijk te maken. De benoeming is pas definitief zodra het Koninklijk Besluit daartoe getekend is.
De gemeenteraad gaat ervan uit dat Jan Schrijen in maart 2018 als kroonbenoemde burgemeester van Valkenburg aan de Geul zal kunnen aantreden. Schrijen volgt burgemeester Martin Eurlings op.
Foto gemeente Valkenburg aan de Geul
KLIK HIER om de voordracht te lezen.

← Vorig bericht

Heren 1 en Recreanten-team winnen

Pand op bedrijventerrein zes maanden gesloten

Volgend bericht →