Kleijnen (VSP) over sluiten winkels: "De ziel is er uit"

Voorpagina » Toerisme » Kleijnen (VSP) over sluiten winkels: "De ziel is er uit"

De V.S.P.-fractievoorzitter Jef Kleijnen doet zondag in het TV Valkenburg Vandaag-programma stevige uitspraken over de oorzaken van het sluiten van een aantal winkels in het centrum. “Het gaat niet om zes maar inmiddels om 10 zaken die gaan sluiten.”
Afgelopen week kwam de V.S.P. met dit ‘sluitingsbericht’ tijdens de EFTR-commissie-vergadering naar buiten. Kleijnen noemt geen namen van winkels maar vindt wel dat iedereen dit de ogen dient te openen. “De parkeertarieven zijn veel te hoog, de mensen doen niet aan ‘fun-shoppen’ maar aan ‘run-shoppen’. Ze doen zo snel als mogelijk hun boodschappen en zijn daarna verdwenen. De inkomsten van het parkeren zijn al drastisch teruggelopen met een kwart miljoen. Men gaat shoppen in Hulsberg en Gulpen waar supermarkten uitbreiden. En hier krimpt alles”, aldus Kleijnen.
Kleijnen komt met een voorstel voor oplossingen. “Maar dan moet ik wel steun krijgen van de andere politieke partijen die nu nog horende doof en ziende blind zijn. Stop met de grootse plannen als herbouw van Croix de Bourgogne en de Ruïne. Je moet iets doen aan het winkelcentrum”.
Het gehele interview ziet u vanaf zondag 27 januari in het programma TV Valkenburg Vandaag via uw TV-toestel of hieronder:

 

← Vorig bericht

Opbrengst carnavalsposter voor Ronald McDonald kinderfonds

TV Gids TV Valkenburg vanaf 27 januari

Volgend bericht →