Jef Kleijnen stopt per direct met actieve politiek

Voorpagina » Toerisme » Jef Kleijnen stopt per direct met actieve politiek

Valkenburgse Senioren Partij-voorman Jef Kleijnen heeft aangegeven te stoppen met de actieve politiek. Het besluit is vorige week tijdens een interne vergadering gevallen. Jef Kleijnen geeft aan om persoonlijke redenen te willen stoppen. “Er is geen ruzie”, zegt Jef Kleijnen tegen TV Valkenburg. “Ik heb een zeer lastige afweging tussen privé en politiek moeten maken. Het is mijn initiatief geweest om op persoonlijke redenen te stoppen. Ik ben niet gedwongen”, aldus Kleijnen. “Het is mooi geweest”.
Kleijnen blijft verbonden aan de VSP. Hij zal opo de achtergrond de partij van advies dienen, zegt hij. Voorzitter Jan Hendriks van de VSP vindt het terugtreden van Jef Kleijnen een absoluut verlies voor zijn jonge partij. “Een zware teleurstelling voor ons maar zeker ook voor Jef”, zegt Hendrikx.
Medio maart volgend jaar staan de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur. Kleijnen was de gedoodverfde eerste man van de VSP-kieslijst. De verwachtingen waren hoog gespannen wat betreft de uitkomst van de verkiezingen. Nu valt Kleijnen weg. Wat nu? Het is zoeken naar een nieuwe Jef Kleijnen. “Dat wordt zeer moeilijk”, voorspelt Hendrikx. “Die is bijna niet te vinden. Jef wist wat er leefde onder de mensen”.
De statuten van de VSP zijn klaar, aan het partijprogramma wordt de laatste hand gelegd.
Tot slot zegt Jef Kleijnen nog dit: “Sommige mensen zullen blij zijn dat ik vertrek, anderen zullen het triest vinden”.

← Vorig bericht

Jef Kleijnen stopt bij de V.S.P.

Flitsbezoek Jiangyou-delegatie aan Valkenburg

Volgend bericht →