Jef Kleijnen boegbeeld nieuwe partij?

Voorpagina » Toerisme » Jef Kleijnen boegbeeld nieuwe partij?

Wil hij wel of niet? Dat was de prangende vraag die Constant Nuijtens en Joep Peters van het Falcon radio-programma Valkenburg Actueel zaterdagochtend probeerden beantwoord te krijgen van Jef Kleijnen. Maar Kleijnen hield zich op de vlakte. Politiek commentator van TV Valkenburg Jan Martens noemde heel duidelijk de naam Jef Kleijnen als één van de boegbeelden van de nieuwe lokale partij. “Komende week zitten 12 (oud)-politici aan tafel en binnen twee weken komt men met een politiek programma en met namen van deelnemers naar buiten. Daar is ook Jef Kleijnen bij”, aldus Martens.
Jan Martens: “Mijn vertrouwenspersoon vertelt mij dat Jef Kleijnen voorbestemd is om een belangrijke rol in de partij te vervullen. De personen die meedoen zijn lid van diverse partijen”. Martens noemde in de radio-uitzending de naam van oud-wethouder Jan Hendrikx, initiator, coördinator van de op te richten partij. “Hij is nu bezig met het schrijven van een politiek programma voor de nieuwe partij”.
De motivatie van de deelnemers – al dan niet gevraagd – is groot. Zij vinden dat er te weinig gedaan wordt voor de kernen. En daarin met name voor de ouderen vanaf circa 50 jaar. Er zou één raadslid uit een grote fractie zelfs nu al willen overstappen!
Jef Kleijnen wil graag terug in de politiek via een lokale politieke partij. Dat heeft hij meerdere keren op diverse plaatsen kenbaar gemaakt. Dat kan via een lokale PGP dan wel via een op te richten Seniorenpartij. Kleijnen vertelde in het radioprogramma dat in ‘zijn partij’ (PGP, red) discussies gaande zijn om een lokale partij te worden maar daar is nog geen uitsluitsel over te geven.
Jef Kleijnen verder: “PGP is bezig om een lokale politie partij te worden, dat is ze nu nog niet zo (met GroenLinks en de PvdA in de PGP zijn er twee landelijke partijen die de dienst uitmaken, red.). Als PGP geen lokale partij wordt, dan doe ik niet met hen mee. Ik bekijk het vanaf de zijlijn. Dat gerucht gaat door heel Valkenburg. Maar laten we een broedende kip niet storen”, aldus Kleijnen, voormalig wethouder en een politiek dier pur sang.
“Er heerst onder de inwoners heel veel onvrede over (niet) handhaving, onveiligheid en over de eigen leefomgeving. Ook hoor ik de geruchten over oprichting van een nieuwe politieke groepering. Door alles wat er gebeurd is, pakken mensen zich nu samen”.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Altijd dichtbij en betrokken

Wie en waar: "Wie van de drie?"

Volgend bericht →