Jeugd stal de show tijdens concert in Vilt.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Vilt » Jeugd stal de show tijdens concert in Vilt.

Harmonie Amicitia trakteerde publiek op gevarieerd programma.Afgelopen vrijdag organiseerde harmonie Amicitia Vilt voor de derde keer een Platzconcert als afsluiting van het muzikale jaar. Met dit muzikale treffen wil Amicitia de band tussen de harmonie en de gemeenschap versterken en tevens haar dank betuigen aan alle mensen die de vereniging een warm hart toedragen.
Jammer genoeg waren de weersomstandigheden te ongunstig om het gebeuren buiten te laten plaatsvinden. Dus werd in allerijl gemeenschapshuis Cascade ingericht als concertzaal en kon voorzitter Theo Willms rond de klok van half 8 de ruim 100 belangstellenden van harte welkom heten.
De mensen die de weg naar Cascade hadden gevonden werden gedurende ruim anderhalf uur op een uiterst gevarieerd programma getrakteerd. Als eerste trad het koor van Amicitia voor het voetlicht. Onder leiding van dirigent Theo van Zandvoort met pianobegeleiding van Hub Wolfs werden enkele meerstemmige liederen uitgevoerd waarin ook de mensen in de zaal een aandeel hadden. Met name het laatste lied, getiteld “Dat is Vilt” maakte veel indruk. Enkele ouderen in het publiek reageerden er zelfs emotioneel op.
Vervolgens was het de beurt aan een ensemble, bestaande uit de leerlingen van Amicitia aangevuld met enkele oudere mentoren als “hulpjes”. Onder leiding van Amicitia – dirigent Thijs Zenden brachten de jeugdigen met groot enthousiasme en opperste concentratie drie Disney-melodieën ten gehore die een ovationeel applaus ontlokten.
Voor een zestal leerlingen kwam er nog een vervolg. Zij lieten namelijk of solistisch of in duetvorm horen, dat de lessen die ze tot nu toe hebben gehad hun vruchten hebben afgeworpen. Het waren stuk voor stuk puike prestaties waarop de jeugdigen trots mogen zijn.
Ook het harmonieorkest maakte tijdens een lichtvoetig concert indruk. Na een openingsmars werden achtereenvolgens een Russisch volkslied, Alfons auf Reise (solist: Robin Costongs) en een medley van liederen van Tom Jones uitgevoerd. Een programma dat door het publiek op prijs was gesteld, zo werd tijdens de lange, heel gezellige nazit in Cascade overduidelijk.

Foto’s Henk Sporken, Tv Valkenburg © 2013

← Vorig bericht

Renovatie ingang Ruïne en Haselderhof klaar.

Oorlogsmonument gesneuvelde Engelsen onthuld.

Volgend bericht →