Jeugdorkest Walram's Genootschap in Nachtmis van Banneux   

Voorpagina » Toerisme » Jeugdorkest Walram's Genootschap in Nachtmis van Banneux   

De uit 1933 bestaande traditie om op de dag voor Kerstmis vanuit Valkenburg te voet naar het in de Belgische Ardennen gelegen bedevaartsoord Banneux te wandelen, zal ook dit jaar weer voortgezet worden.
De pelgrims beginnen op dinsdag 24 december met een Eucharistieviering om 8.30 uur in de kerk van de H.H. Nicolaas en Barbara te Valkenburg. Na de reiszegen wordt vertrokken  om via Sibbe, Margraten en grensovergang De Plank naar Aubel te gaan. Van daaruit wordt de 51 km. lange tocht voortgezet via Charneux, Battice, Pepinster en Tancrémont naar Banneux.
Leerlingenorkest Walram
Om 21.00 uur begint in de Boodschapskapel te Banneux de plechtige Kerstnachtviering die muzikaal zal worden opgeluisterd door het leerlingenorkest van het Koninklijk Walram´s Genootschap uit Valkenburg o.l.v. Evelyn Braeken-Dirix. Na afloop vertrekken, voor pelgrims die niet over eigen vervoer terug beschikken, bussen naar Eijsden, Maastricht en Valkenburg.
Bus
Om zeker te zijn van een plaats in de bus dient men zich uiterlijk dinsdag 17 december aan te melden bij: Roos Spits-Vossen, Stiena Ruypers Park 4 te Valkenburg. tel. 043 – 6015447. Pelgrims die niet de hele tocht willen lopen kunnen ook onderweg aansluiten. Vanaf Aubel wordt de route middels borden aangegeven. Over de route (voor 95% verharde wegen) rijden volgwagens voor eventuele uitvallers en ook het Rode Kruis van Valkenburg is aanwezig voor medische assistentie.
Meer informatie kan men vinden op de website: www.kerstvoettochtbanneux.nl
Archieffoto stichting kerstvoettocht naar Banneux

← Vorig bericht

Voetbalvoorspelling: "De Drie van Graefie"Kloosterkerk krijgt een nieuwe functie

Volgend bericht →