Jeugdtheater komt met musical de Bokkenrijders

Voorpagina » Toerisme » Jeugdtheater komt met musical de Bokkenrijders

Na het overdonderende succes van de voorstellingen in de afgelopen 3 jaar is het Jeugdtheater Valkenburg dit jaar terug met een sprankelend en verrassend, muzikaal theaterstuk.
Het Openluchttheater Valkenburg wordt op zondagmiddag 29 mei in de middaguren bezet door de bokkenrijders van het Jeugdtheater Valkenburg. Het jeugd theaterstuk “de bokkenrijders” speelt zich in het stadje Valkenburg anno 1750. Boeren zijn op het land aan het zwoegen voor de landheer Otto Cornelius Drakensteijn. Zij werken zich  te pletter maar verdienen niks. Alleen werken en niets te eten terwijl de landheer in alle weelde leeft. Hij behandelt de boeren als vuil en wil altijd meer. Hij krijgt nooit genoeg. De boeren pikken het harde werken zonder goede beloning niet meer en gaan in opstand. Zij sluiten zich aan bij Zwarte Jo. De Bokkenrijders! Stoer en vrij, voor niemand bang. Roven en stelen wat los en vast zit. Samen zorgen zij ervoor dat de boeren en harde werkers van die vreselijke landheer afkomen. De bokkenrijders zijn de hoop op betere tijden en helpen de boeren uit de nood.
Kortom een spannende familievoorstelling voor iedereen van 3 tot 336 jaar! Het concept voor dit stuk komt uit de koker van Guus Smeets en Walther Odekerken, die ook dit jaar de regie in handen hebben. Ondersteund door een actief team om de repetities en uitvoeringen mogelijk te maken.
De afgelopen maanden is er al flink gerepeteerd in gemeenschapshuis Cascade in Vilt en de komende weken zullen er naast de gewone repetities natuurlijk nog enkele extra repetities in het Openluchttheater plaats vinden, zodat de kinderen zich daar al wat kunnen gaan ‘thuis’ voelen.
De voorstellingen in het Openluchttheater Valkenburg zijn op:
Zondag 29 mei première aanvang 14.30 uur.
Vrijdag 3 juni alleen toegankelijk voor alle basisschool leerlingen. Aanvang: 10.00, 11.15 & 13.30 uur.
Weekeinde van 4 en 5 juni zijn er optredens in het centrum van Valkenburg met als afsluiting een optreden in het Openluchttheater.
Vrijdag 10 juni is een avondvoorstelling aanvang 19.30 uur.
De entree voor de middagvoorstelling 29 mei en avondvoorstelling op vrijdag 10 juni bedraagt € 5,-.  Kinderen tot 12 jaar kunnen deze beide voorstellingen gratis bijwonen, mits in gezelschap van een volwassene.
Cascade jeugdmusical2016 1

← Vorig bericht

Processie Houthem bleef droog

Marcel van Loo is Koning van Strucht

Volgend bericht →