Jeugjónkheid Boete de Paort 20 jaar jong.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Jeugjónkheid Boete de Paort 20 jaar jong.

Maandag a.s. wordt nieuwe den geplant en nieuwe jeugdmei-paar uitgeroepen.De stichting Jeugjónkheid Boete de Paort werd in 1992 opgericht met als doel de jeugd in aanraking te brengen met de traditie van de mei-den planting. Een tweede doel is de aanwas van nieuwe leden voor de ‘grote’ jonkheid te bewerkstelligen. Dit jaar kunnen vier jeugdleden doorstromen.

De jeugdjonkheid bestaat uit 22 leiders en 6 bestuursleden. Er zijn 35 kinderen lid van de stichting. Maandag 30 april wordt hun mei-den geplant op het Grot-pleintje voor de Gemeentegrot.
Allereerst wordt het nieuwe mei-paar op de trappen van kasteelruïne bekend gemaakt. Dat zal om half drie gebeuren. Na de rondgang wordt de mei-den geplant. "Veiligheid staat hierbij voorop", vertelt Harrie Wessels, een van de bestuursleden van het eerste uur.

"Bij de planting hebben we een terugslag beveiliging aangebracht bij de den, bij het uit de den halen van de touwen is de jongen verankerd met oog en touw waaronder volwassenen staan", zegt Wessels.

Aanmelden als nieuw lid kan altijd via de website: www.jeugjonkheid.nl Foto Benji Ramakers, jeugdjónkheid Boete de Paort © 2012

← Vorig bericht

Uitzending gemist?

J.C. Kano behaalt wederom prijzen.

Volgend bericht →