Jonkheid Vilt ontvoerde Meimusch

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Vilt » Jonkheid Vilt ontvoerde Meimusch

Van de Jonkheid Boete de PoortDe nacht van 29 april op 30 april was geen rustige in Vilt. De Viltse Jonkheid lag met een grote groep op wacht op de plaats waar zij op 30 april hun mei-den gingen planten, nabij gemeenschapshuis Cascade. Rond twee uur ’s nachts kregen zij bezoek van een delegatie van de Valkenburgse Jonkheid Boete de Poort.
De Valkenburgers waren op zoek naar de mei-den van Vilt, mogelijk met de bedoeling om deze ‘te klauwen’. Ondanks uitgebreid speuren in de omgeving vond men deze den niet. Vervolgens vertrokken de Valkenburgers weer onverrichter zake richting Cauberg.
Rond half vier ‘s nachts keerden zij echter terug naar de Viltse waakplaats en slaagden erin in een onbewaakt ogenblik een ‘sjtiep’ (stut) mee te nemen. De bemanning van de waakplaats van Vilt was onderbezet, omdat een groot deel van de groep op dat moment juist in de velden lag rondom de waakplaats van Boete de Poort, op het voormalige voetbalterrein van de Valkenburgse Boys. Er kan zodoende niet direct afdoende worden ingegrepen door de Viltenaren.
Toch bleef men niet stilzitten en een zoektocht werd ingezet. Vrij snel kreeg Jonkheid Vilt de daders in het oog. Dezen gingen er snel vandoor, maar desondanks slaagde men erin één van de leden van de groep in de kraag te vatten. Dit bleek oud-hofdame en “Meimusch” Marie-Louise Lebouille te zijn. Zij werd vervolgens in gijzeling genomen op de waakplaats, met de mededeling dat ze geruild kon worden tegen de verdwenen sjtiep.
Na enig contact over en weer was Jonkheid Boete de Poort er vervolgens als de kippen bij om de sjtiep ongeschonden weer terug te bezorgen aan Jonkheid Vilt. Daarop werd Lebouille direct in vrijheid gesteld en keerde de rust in het dorp weer terug.

← Vorig bericht

Automobilist bedreigd en mishandeld in Berg

Koninginedag in Sibbe – IJzeren

Volgend bericht →