Overlast JOP aan Burg.Henssingel wordt geëvalueerd

Voorpagina » Toerisme » Overlast JOP aan Burg.Henssingel wordt geëvalueerd

De overlast door jongeren die gebruik maken van de ontmoetingsplek op de voormalige rolschaatsbaan aan de Burg.Henssingel, blijft aanhouden. De buurtbewoners blijven de overlast melden bij de gemeente. Zij hebben geen vrede met het JOP. De straatcoaches en BOA’s worden nu niet meer door de bewoners serieus genomen en behoorlijk negatief bejegend. Pogingen om draagvlak te realiseren onder bewoners zijn na bijna een jaar inspanningen gestrand en uitgelopen op steeds meer weerstand bij een flink deel van de omwonenden.
Dat zijn de beschrijvingen die het bureau Noorda en Co in zijn concept-offerte gebruikt over de situatie rond het gehanteerde jeugdbeleid in de gemeente. In de raadsvergadering maandag 9 december besloot de raad dit bureau de opdracht te geven een brede beleidsnota jeugdbeleid op te stellen.
Het JOP aan de Burg.Henssingel kwam er nadat een fataal incident in de wijk Broekhem-Noord in augustus 2017 plaatsvond.

Politieke reacties uit de gemeenteraad
CDA:
“Het gevoel bekruipt ons dat we een mooi plan gaan krijgen met een theoretische achtergrond”, is de vrees van Math.Knubben.
PGP:
“Goed dat er een intergraal jeugdbeleid komt, vreemd dat het er nog niet was”, zei Hilde Baaij.
VVD:
Mariëlle Smeets had een vraag over de doelmatigheid van inzet van uren en gelden genoemd in de offerte.
VSP:
“Over een kleine groep jongeren maken wij ons grote zorgen. Het is te gek voor woorden dat pubers tot in de late uren nog op straat zijn”, aldus Jef Kleijnen. “Met alle gevolgen van dien. Aan papieren tijgers hebben we niets. Er moet meer gehandhaafd worden”.
Beluister hier de vragen van diverse politieke fracties:

Wethouder Remy Meijers reageerde op alle vragen en zegde toe “binnenkort een evaluatie met jeugd en bewoners te houden”. Beluister hier het volledige antwoord van de wethouder:

Opdracht
De raad ging akkoord met algemene stemmen om de opdracht te laten uitvoeren door Noorda en Co. Dit is een onafhankelijk bureau voor onderzoek en aanpak van maatschappelijke jeugdproblematiek met als specialisatie professioneel jongerenwerk. De kosten bedragen € 25.168,-.
Archieffoto TV Valkenburg
← Vorig bericht

Pastoor Jansen kreeg de eerste Vredesprijs

Kerstparade trekt 23 dec. door Schin op Geul

Volgend bericht →