JOP in centrum krijgt camera-toezicht

Voorpagina » Toerisme » JOP in centrum krijgt camera-toezicht

De JongerenOntmetingsPlek – JOP – aan de Burgemeester Henssingel krijgt per direct een bewakingscamera. Deze maatregel is genomen in overleg met de jongeren die van de plek gebruikmaken. Dat heeft de gemeente Valkenburg aan de Geul donderdagmiddag bekendgemaakt.
“Aanleiding hiervoor zijn de meldingen van overlast uit de buurt en vernielingen aan de tafel en banken op die plek. De camera bewaakt de ontmoetingsplek 24 uur per dag. Bij ongeregeldheden kunnen de beelden worden opgevraagd. Daarnaast wordt bij overlast handhavend opgetreden door politie en gemeente”, aldus een quote uit het persbericht van de gemeente.
De overlast zou bestaan uit schreeuwende en op brommers rijdende jongeren. Geruchten dat er in het JOP geslapen zou worden, is geen bewijs gevonden, aldus wethouder Remy Meijers tegen TV Valkenburg. De politie gaat met name achter alle meldingen over ongeregeldheden aan, verzekert Meijers.
De camera bewaakt de ontmoetingsplek 24 uur per dag. Bij ongeregeldheden kunnen de beelden worden opgevraagd. Daarnaast wordt bij overlast handhavend opgetreden door politie en gemeente. Medio augustus vindt een overleg plaats tussen buurtbewoners, de jongeren die gebruik maken van de ontmoetingsplek en de gemeente.
Lees hier meer over het JOP aan de Burg.Henssingel.

← Vorig bericht

Vroeg ophalen afval verlengd tot 19 augustus

SV Geuldal organiseert 26e Strucht-tocht

Volgend bericht →