J.O.P. blijft op rolschaatsbaan, wel met aanpassingen

Voorpagina » Toerisme » J.O.P. blijft op rolschaatsbaan, wel met aanpassingen

Het J.O.P. aan de Burgemeester Henssingel blijft daar staan. Er worden nog aanvullende maatregelen genomen zoals het op een andere plek plaatsen van het JOP op de rolschaatsbaan, er komen geluiddempende voorzieningen en mogelijk een binnenvoorziening. Daarmee verwacht de commissie Sociaal Domein de overlast voor de omgeving te kunnen beperken.
Nieuwe plek op rolschaatsbaan zoeken
De bewoners rondom het J.O.P. kunnen zich vinden in bovenstaande aanvullingen. Zij zijn niet tegen de ontmoetingsplek, maar wel tegen de overlast. Belangrijk punt voor de bewoners is het mede-bepalen van de nieuwe plek voor het J.O.P. samen met de jongeren en de stichting Jeugdbeweging Valkenburg. Welke behuizing is daarbij het meest geschikt is de tweede voorliggende vraag.
Bewoners
De wethouder zei in de commissievergadering dat de bewoners niet tegen een JOP zijn maar vinden de locatie rolschaatsbaan ongeschikt. De bewoners rond de rolschaatsen zijn niet uitgenodigd voor de commissievergadering. Ze hebben ook geen terugkoppeling ontvangen, terwijl de pers die terugkoppeling van de vergadering wel heeft ontvangen.
Nieuw jeugdbeleid
Een ander actiepunt zal het uitwerken van een nieuw jeugdbeleid zijn door de gemeente.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Coronacrisis: Vijf initiatieven die ouderen door de coronacrisis helpen

Coronacrisis: raadsvergadering via internet

Volgend bericht →