Jordy Reneerkens trainer van Roda JC O21

Voorpagina » Nieuws » Jordy Reneerkens trainer van Roda JC O21

Walram-trainer Jordy Reneerkens heeft woensdag een tweejarig contract getekend als hoofdtrainer van Roda JC O21. De 37-jarige oefenmeester was de afgelopen drie jaar in dienst van VVV Venlo, waar hij werkzaam was bij het O17, het O19, Jong VVV en afgelopen seizoen bij het O21. 

Jordy Reneerkens

Reneerkens is blij met zijn nieuwe job. “Het voelt als thuiskomen. Van 2002 tot 2004 ben ik selectiespeler van Roda JC geweest. Helaas moest ik door veelvuldig blessureleed mijn profaspiraties vaarwel zeggen en heb ik destijds gekozen voor een maatschappelijke carrière. Voetballen bleef echter een rol spelen, dus werd ik trainer. Ook toen was Roda JC belangrijk, want in het seizoen 2013-2014 heb ik in Kerkrade mijn UEFA B- trainersdiploma behaald. En dan nu terugkomen als hoofdtrainer van het hoogste jeugdelftal. Echt geweldig, ik heb er enorm veel zin om spelers klaar te stomen voor het eerste elftal,“ aldus de opgetogen Reneerkens. 

Gevraagd naar het programma steekt hij opnieuw van wal. “Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag vinden de trainingen overdag plaats. Meestal één sessie per dag, maar het kunnen er ook twee zijn. Op zaterdag zijn de wedstrijden. Heel interessante duels tegen o.a. Vitesse, Willem II en PEC Zwolle. Een hele kluif voor de spelers maar zeker ook voor de staf. Maar dat is niet erg, ik zie het als een heerlijke uitdaging.”

Een uitdaging zal het zeker worden. Want behalve zijn job bij Roda JC heeft Reneerkens nog een functie binnen de voetbalsport. Ook komend seizoen is hij wederom de oefenmeester van VV Walram. Hoe valt het te combineren en waarom blijft hij Walram trouw? Vragen waarop hij opnieuw een antwoord paraat heeft. “Zoals gezegd, bij Roda JC wordt overdag getraind en zijn de wedstrijden op zaterdag. Walram traint op dinsdag- en donderdagavond en speelt op zondag. Dat bijt elkaar dus niet. En eerlijk waar, ik vind het ook erg fijn om weer bij Walram aan het seizoen te beginnen. Ik heb komend jaar de beschikking over een erg talentvolle groep met een gemiddelde leeftijd van 20,5 jaar. Veelal  spelers die afkomstig zijn uit de eigen jeugdafdeling  waaraan  we nog jaren veel plezier kunnen beleven. Ik kijk ernaar uit om bij beide verenigingen met maximale inzet te proberen iets moois neer te zetten.”

← Vorig bericht

Kernoverleg en inwoners moeten druk zetten op verkeersmaatregelen in Vilt

Geen nieuwe ‘looprichtingstickers’ in het centrum

Volgend bericht →