Jordy Swillens behaalt 3de plaats op CMC Alaif.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Jordy Swillens behaalt 3de plaats op CMC Alaif.

Houthemnaar zong “Veer höbbe zin d’rin’.Afgelopen vrijdagavond, 7 februari, vond in cultureel centrum Corneliushuis in Heerlerheide de finale plaats van het CMC Alaif 2014 van Carnavalsmuziek.com en TV-Limburg. Houthemnaar Jordy Swillens stond, net als vorig jaar, weer in de finale van dit 2de liedjeskonkoer van Limburg. Uit de 131 inschrijvingen die het konkoer dit jaar kreeg, behoorde Jordy bij de 20 beste liedjes en verdiende hiermee een finaleplek.
In een bruisend en bomvol Corneliushuis heeft Jordy Swillens de 3de plaats weten binnen te halen met zijn liedje "Veer höbbe zin d’rin". De 1ste plaats was voor het Duo Noeëts Jedaat ft. Dirty Herrie & the Smashing Hornoxes uit Bocholtz met het liedje "De welt is noe va os".

CMC Alaif werd dit jaar voor de 2de keer georganiseerd. Direct in het eerste jaar kregen ze al 124 inschrijvingen, dit 2de jaar zijn er dat 131. Hiermee mogen ze zich het 2de liedjeskonkoer van Limburg noemen na het LVK. liedjes die door zijn in het LVK zijn uitgesloten van deelname aan CMC Alaif.

CMC staat overigens voor Carnavalsmuziek.com, en Alaif is een samenvoeging van de woorden alaaf en live.

De finale zal op woensdag 26 februari a.s. te zien zijn via TV-Limburg.

← Vorig bericht

D1 en E1 van HV Vilt/Be Quick zijn kampioen.

Raad steunt tijdelijke maatregelen voor detailhandel.

Volgend bericht →