Jos Frijns klaart klus voor waterput in Afrika

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Vilt » Jos Frijns klaart klus voor waterput in Afrika

Vermoeid maar opgetogen en met de Burkinese vlag om zijn schouders passeerde Sibbenaar Jos Frijns zondagmiddag even na vijf uur in Berg en Terblijt de finish van de negentiende Heuvelland Vierdaagse. Frijns had vier dagen lang de langste afstand – 42 kilometer – gelopen voor een goed doel: de aanleg van een waterput bij het schooltje van het dorpje Latou in Burkina Faso.
Hoeveel die sponsoractie uiteindelijk heeft opgeleverd, was zondag nog niet duidelijk. De teller stond op ongeveer tweeduizend euro, maar er komen nog steeds giften binnen. De stichting Wilde Ganzen uit Hilversum steunt de actie van Frijns en verhoogt elke ingezamelde euro met zeventig eurocent. In totaal is er zo’n tienduizend euro nodig om de aanleg van de waterput en een groententuin bij de school te bekostigen.
De actie van Jos wordt afgesloten op 1 oktober. Wie nog iets wil bijdragen aan de actie van de Sibbenaar kan dat doen op bankrekeningnummer 94.30.00.025 van de SNS-bank, onder vermelding van: Jos loopt voor water. Meer informatie is ook te vinden op de website www.joslooptvoorlatou.tk
Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Jo Knubben, exclusief voor Tv Valkenburg © 2006

← Vorig bericht

Eerste schooldag in Broekhem

Paardenvijgen terug in het centrum

Volgend bericht →