Jos Lebouille niet verder als raadslid

Voorpagina » Toerisme » Jos Lebouille niet verder als raadslid

CDA-raadslid Jos Lebouille stelt zich niet herkiesbaar als raadslid voor het CDA. Aan het besluit liggen drie zaken ten grondslag: “Privé, raad en werk zijn niet te combineren”, aldus Lebouille die in april 2016 toetrad tot de Valkenburgse gemeenteraad als opvolger van Esther Crombach.
“Voor mijn werk verblijf ik door de week veel buiten Limburg en moet dan voor de vele vergaderingen steeds speciaal naar Valkenburg komen om de dag erna weer héél vroeg noordwaarts te rijden”, aldus Lebouille. Hij is in de korte periode dat hij raadslid geweest is, geen onbeschreven blad geweest. Denk maar aan het ‘Facebook-incident tijdens de begrotingsbehandeling van 2016. Hij zond live een klein deel van de beraadslagingen uit via het social media platform Facebook. KLIK HIER om de gevolgen van deze actie te lezen.
Privé is een andere reden om te stoppen als raadslid. Eén zoon woont in Dubai. De andere zoon gaat binnenkort verkassen naar de andere kan van de wereld: Australië. “Dat betekent dat we een paar keer per jaar langer en ver weg zullen zijn of dat zij langer hier zijn. In beide gevallen kost dat veel tijd, tijd die ik dan niet aan de raad kan besteden”, zegt Lebouille.
Hij blijft echter verbonden aan het CDA waar hij in het verleden tijdelijk voorzitter was van de afdeling Valkenburg aan de Geul. Hij blijft beschikbaar als bestuurslid maar wellicht ook als burgerlid voor een raadsadviescommissie. “Dat moet wel te doen zijn”, belooft het raadslid dat deze raadsperiode op zijn bekende manier zal afmaken: recht door zee en duidelijk.

← Vorig bericht

Zeepkisten in het Kuurpark

Eerste lustrum Adelante Challenge

Volgend bericht →