Jos Stevens exposeert in het Stadhuis

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Broekhem » Jos Stevens exposeert in het Stadhuis

Jos Stevens houdt een schilderijenexpositie in het gemeentehuis van Valkenburg aan de Geul.

Jos Stevens is een enthousiast liefhebber van het schilderen waar hij vanaf zijn vroege jeugd al een passie voor heeft. Op de basisschool werden zijn tekeningen en schilderstukjes door de docenten al hoog gewaardeerd en kwamen zijn werkjes altijd als pronkstukken in de lange schoolgangen te hangen.

Nu, 40 jaar later is zijn schildertechniek uitgegroeid tot poëtisch realistische schilderkunst en heeft hij een deel van zijn werken reeds eerder in de bibliotheek te Valkenburg, bij Wonen Zuid en in de Polfermolen tentoon gesteld. Hij was een van de vele deelnemers van Art Valkenburg 2005 en er hingen ook toen al enkele werken op in het gemeentehuis.

Toen de reacties van het publiek op de kunstmarkt van Henri Jonas afgelopen zomer zo positief uitvielen, heeft hij besloten om een groter aantal werken tentoon te stellen in het Gemeentehuis van Valkenburg a/d Geul, waar hij ook geboren en getogen is.

Appelbloesem

Zijn onderwerpen zijn veelal de natuur, zoals dieren, bloemen maar ook bloeiende akkers en kalkgrashellingen, waarbij macro schildertechnieken vaak terugkomen.

Ook poëtische dorpsgezichten waarbij het riviertje de Geul vaak centraal staat, ontbreken niet in zijn collectie. Vooral Oud Valkenburg en omgeving komen regelmatig voor in zijn werkstukken. De streek rondom Epen, Slenaken en de Ardennen zijn net zo een geliefde schildersobjecten voor hem.

Niet alleen olieverf maar ook acrylverf en pastelkrijt worden als schildersmedium gebruikt, waarbij de voorkeur toch uitgaat naar olieverf op grote doeken.

Jos Stevens nodigt u graag uit voor een bezoek aan deze expositie die wordt gehouden tot 23 mei 2006 in de openbare ruimte van het gemeentehuis te Valkenburg aan de Geul.

De openingstijden zijn tijdens kantooruren:

Maandag tot en met vrijdag 9.00 uur tot 12.30 uur.

Daarbij op woensdag van 12.30 uur tot 18.00 uur.

Vrijdagmiddag van 15.00 uur tot 16.00 uur.

← Vorig bericht

Finish aankomst in Vilt gesnoeid

Suuber Keuninginnenach in Sibbe

Volgend bericht →